În minivacanța prilejuită de Paște, peste 400 de pompieri au asigurat misiunile de protecție a populației, la nivelul județului Olt. Astfel, în perioada 18 – 21 aprilie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au gestionat 379 de apeluri primite prin intemediul Numărului Unic 112, intervenind cu forțele și mijloacele din dotare în 78 de situații. Dacă cele mai multe dintre intervenții, respectiv 61, au fost ale paramedicilor SMURD la persoane care au necesitat acordarea primului ajutor, salvatorii au fost chemați să stingă și șase incendii.
O alocare importantă de resurse a fost în satul Piscani al orașului Scornicești, unde a luat foc gunoi menajer pe un teren viran, degajările de fum fiind mari.
„Cele mai multe misiuni au fost pentru acordarea primului ajutor medical de urgență, de către echipajele SMURD, respectiv 61 de intervenții, dar s-au înregistrat și șase incendii și au fost asigurat măsurile de prevenire, cu forțe și mijloace în teren, la Mănăstirea Clocociov Slatina și Catedrala Episcopală Slatina. O misiune care a necesitat alocare importanta de resurse a fost în localitatea Piscani, la un incendiu de vegetație uscată și resturi menajere. Incendiul s-a manifestat pe un teren viran, cu degajări mari de fum. La locul evenimentului au acționat autospeciale de stingere, din cadrul Stației Scornicești și Detașamentului Slatina și cu utilaje din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Scornicești”, a declarat căpitanul Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.
De asemenea, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Olt au desfășurat în perioada premergătoare Paștelui acţiuni de control și diseminare a informațiilor cu caracter preventiv la lăcaşurile de cult din județ și la obiective cu destinație de comerț. 17 controale au fost efectuate la obiective din cele două categorii amintite și au fost aplicate 26 de amenzi, cuantumul acestora fiind de 25.000 de lei.
„Recomandăm cetățenilor să respecte toate măsurile de prevenire, iar informații privind modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregătit.ro și prin intermediul aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit pentru terminalele mobile”, a adăugat reprezentantul inspectoratului.