15.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Justitie oarba pentru smecherii cu pile si bani

- Advertisement -

Sentinta data luni in cazul lui Ramiro Vasile este o dovada in plus ca banii si relatiile sunt mai presus de orice, ca poti sa mori cu dreptatea in mana daca esti un nimeni cu buletin.
Mort de beat, Ramiro Vasile a omorat un om. Alcoolemia s-a recalculat la un nivel convenabil si a luat patru ani cu suspendare, adica pentru fapta sa nu va sta o zi dupa gratii, ca doar e si el cineva in societate. in sentinta, judecatorii au invocat art. 86. ind.1 din Codul penal, care precizeaza ca instanta poate dispune suspendarea executarii daca pedeapsa e de cel mult patru ani, infractorul nu a mai fost condamnat si se apreciaza, tinand seama de persoana condamnatului, de comportamentul sau dupa comiterea faptei, ca pronuntarea condamnarii constituie un avertisment pentru acesta si, chiar fara executarea pedepsei, condamnatul nu va mai savarsi infractiuni.
Ce comportament a avut oare Ramiro Vasile dupa comiterea faptei de i-a impresionat pe magistrati? Dupa ce a reusit sa obtina recalcularea alcoolemiei la un nivel care l-a avantajat, a sfidat prin neprezentarea la termene si si-a pus cenusa in cap la aproape doi ani de la comiterea faptei, cand a cerut public scuze familiei victimei sale. Sa fi avut oare vreun altfel de comportament fata de judecatori, departe de ochi indiscreti?
De ce o sentinta asa de blanda, in timp ce altii infunda puscariile pentru fapte care nu se compara nici pe departe, ca gravitate, cu cea comisa de el? De ce justitia are propriile unitati de masura atunci cand imparte dreptatea pentru smecheri cu pile, infractori protejati de potentatii zilei sau beizadele?
De ce regretele tardive ale lui Ramiro i-au impresionat pe judecatori, dar lacrimile unei mame disperate care si-a ingropat copilul si nu cere decat sa se faca dreptate nu i-au sensibilizat?
Poate sunt subiectiva, poate m-au impresionat prea mult plansul si disperarea mamei jandarmului care a murit din vina lui Ramiro Vasile, poate in subconstient, la randul meu mama fiind, ma pun in situatia celei care vede cum scapa nepedepsit un inconstient care i-a ucis copilul pentru ca s-a urcat beat la volan… Nu pot sa nu ma gandesc ca in locul celei care isi plange disperarea si neputinta in fata sistemului corupt ar putea fi oricare dintre noi, nimeni in fata celor cu bani si pile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți