1.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Membrii sectiilor de votare de la alegerile din iunie, platiti doar in 14 localitati din judet. Sumele restante depasesc 3,3 milioane de lei

- Advertisement -

Banii cuveniti celor care s-au implicat in procesul electoral se lasa inca asteptati. La nivel de judet, potrivit unei centralizari facute de Prefectura Olt, 98 de primarii nu au platit personalul din ziua votului, 10 iunie. Suma restanta ajunge la peste 3 milioane de lei, si se asteapta o rectificare bugetara,pentru achitarea acestor obligatii.
Legea alegerilor locale stabileste ca cheltuielile sunt suportate de autoritatile locale, lor le revenea obligatia sa-si prinda in buget cheltuielile cu alegerile; nu au facut-o, iar acest lucru ingreuneaza putin procedura de plata, in sensul ca neavand un buget, nu au de unde sa dea banii, si cei care au dat, au dat din alte capitole, probabil urmeaza sa faca o rectificare; la momentul acesta am facut niste raportari catre MAI, in asa fel incat situatia sa fie cunoscuta. Urmeaza sa se faca o rectificare, si banii vor fi platiti cu siguranta, insa nu putem sa va spunem exact cand, a declarat prefectul Eugen Ionica.
Reprezentantii Guvernului in teritoriu au anuntat Ministerul Administratiei si Internelor despre situatia existenta, si au primit asigurari ca lucrurile vor reveni la normal.
Noi am facut doua demersuri catre autoritatile centrale: le-am solicitat sumele de care este nevoie ca sa se achite obligatiile cu alegerile locale, si apoi am facut o centralizare pe care am trimis-o si la Trezorerie, si la Bucuresti, la MAI. A fost o videocoferinta in care premierul ne-a spus clar ca hartiile sunt pe biroul domnului Florin Georgescu, deci noi asteptam din moment in moment sa ne vina sumele de bani, a precizat Virgil Delureanu, subprefectul judetului.
S-a platit integral la Slatina, Caracal, Corabia, Draganesti, Milcov, Bucinisu, Cezieni, Cilieni, Garcov, Ianca, Iancu Jianu, Izbiceni, Priseaca, stefan cel Mare; au ramas 98 de localitati unde nu s-au platit drepturile si sunt cateva localitati unde s-au facut plati partiale. Suma restanta e de 3.318.121 de lei, a conchis prefectul Ionica.
Potrivit acestuia, cheltuielile cu referendumul din 29 iulie vor fi suportate de MAI, prin prefecturi, si toti cei care vor participa la referendum vor beneficia imediat de drepturile banesti ce li se cuvin.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți