2.3 C
Slatina
sâmbătă,23 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Cred ca pana acum am reusit sa luminez Caracalul cam 20%!

- Advertisement -

Ati avut un slogan aparte in campania electorala – Edi lumineaza orasul!. Cat s-a luminat Caracalul in cele cateva luni de cand detineti functia de primar?
A fost o chestie metaforica, sugera ca voi da o alta fata orasului din punct de vedere al infrumusetarii, al vietii din acest municipiu, al deschiderii catre tot ce e nou si bine. Discutand pe perioada asta scurta, cred ca am reusit sa-l luminez undeva la 20%. Sa nu uitam ca este prima data cand in municipiul Caracal se furnizeaza apa rece 24 de ore din 24, am reusit ca din acele datorii istorice de peste 550 de miliarde, pe care le-am primit mostenire de la fosta administratie, sa acopar cam peste 250 de miliarde. Am reusit sa dau o alta fata municipiului din punct de vedere al curateniei. in momentul de fata gunoiul menajer este ridicat zilnic din cartierele de blocuri si saptamanal din zonele de case. De asemenea, am reusit sa rezolvam problema caldurii in toate unitatile de invatamant din subordinea administratiei locale. Acum este caldura si la muzeu, si la biblioteca, iar cei care vor sa treaca pragul celor doua institutii importante din Caracal si sa viziteze muzeul sau sa studieze la biblioteca pot face acest lucru in conditii optime. in rest, sunt multe lucruri pe care le-am facut, dar prefer sa le vada cetatenii, nu sa ma laud eu.
Tot in campania electorala promiteati crearea a 1000 de locuri de munca, dar v-ati inceput mandatul cu disponibilizarea a aproximativ 100 de angajati din primarie. De ce aceasta contradictie intre promisiuni si fapte?
Am inceput mandatul cu disponibilizari pentru ca am primit informatii din interiorul primariei ca nu ne ajung banii pana la finalul anului pentru a plati salariile. Am facut o analiza de personal si erau posturi care nu isi aveau rostul. Nu puteam sa avem salariile mai mari decat veniturile proprii ale primariei si a trebuit sa luam aceasta masura. Caracalul a incasat anul trecut aproximativ 80 de miliarde lei vechi din taxe si impozite, iar salariile in fiecare luna erau de 6,5 miliarde. Nimanui nu-i place sa dea oameni afara, dar nu am avut incotro.
Ce categorii de personal au fost afectate de disponibilizari?

Mare parte au fost din aparatul administrativ, paznici care nu aveau pregatire de paznici, femei de serviciu, au fost si cativa functionari publici… O parte ne-au dat in judecata, probabil au considerat ca au fost disponibilizati abuziv. Pana acum am avut un proces pe care l-am castigat, urmeaza restul.
Ce se intampla cu cele 1000 de locuri de munca promise?
Prin lobby-ul pe care-l facem la nivel de guvern, prin parteneriate publice-private sper sa reusim sa le cream. Pana la urma nu primaria creeaza locuri de munca, noi putem face cadrul legislativ astfel incat sa atragem investitori. Nici o primarie nu a creat locuri de munca, dar prin discutii cu mediul privat putem atrage investitori in aceasta zona. Avem o investitie care ar aduce cam 500 de locuri de munca, dar nu pot da detalii acum. Din cate stiu, e totul semnat si parafat la nivel de minister, dar trebuie sa mai avem putina rabdare inainte de a vorbi despre ea, pentru ca se bat multi sa atraga aceasta investitie in alte judete.
Ce proiecte ati demarat pana acum si ce planuri de viitor aveti pentru Caracal?

in primul rand as mentiona reabilitarea termica a blocurilor. Am depus documentatia pentru 40 de scari de bloc ce vor fi reabilitate pe fonduri europene. Este doar o prima faza, avem in plan reabilitarea a 100 de scari de bloc. De asemenea, avem un proiect pentru modernizarea si dotarea spitalului social din incinta spitalului Caracal. Dosarul este la Ministerul Muncii si sper sa obtinem aprobare, iar in a doua jumatate a anului sa demaram lucrarile. Va urma apoi reabilitarea de scoli si gradinite prin Banca Mondiala, avem promisiuni in acest sens. Un alt proiect vizeaza modernizarea in totalitate a Unitatii de Primiri Urgente a spitalului Caracal. Daca nu vom reusi sa luam bani de la Ministerul Dezvoltarii, o vom moderniza cu fonduri proprii ale spitalului si primariei. Mai avem discutii privind constructia unor ANL-uri si locuinte sociale. Am depus documentele la Ministerul Dezvoltarii, speram sa atragem si fonduri pentru ele. Nu am uitat nici parcul Poroineanu, al treilea parc natural din Europa, pentru care am avut, din nou, discutii cu Ministerul Mediului si speram sa primim fonduri pentru reabilitarea lui. Anul acesta vrem sa finalizam construirea sensului giratoriu din zona Pietei si mai avem in plan o minicentura ocolitoare cam de un kilometru, dinspre Slatina, sa deviem traficul greu, sa nu mai fie pe strada Tepes Voda ci sa-l deviem pe la gara, pe strada W. Maracineanu si sa iasa spre Bucuresti. Fonduri nu prea sunt la primaria Caracal, dar sper sa gasim intelegere la Ministerul Marilor Proiecte. E un drum de un kilometru destul de costisitor, dar sper sa reusim sa-l construim anul acesta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți