Sub indrumarea profesorilor coordonatori, agentii Patrulelor de reciclare informeaza si educa membrii comunitatilor lor sa se debaraseze in mod responsabil de aparatele electrice vechi sau stricate, de baterii, neoane si becuri, pe care le aduna la punctele de colectare din institutiile lor de invatamant. De la inceputul anului, Patrulele de reciclare au desfasurat activitati creative din cele mai diverse – campanii stradale si online, expozitii si evenimente, pentru a atrage atentia si a face publicul sa devina mai constient de importanta colectarii selective a DEEE.
Cele peste 64 de tone de DEEE colectate pana acum de Patrulele de reciclare din tara reprezinta un inceput incurajator al celei de-a doua editii a programului. Nu este un clasament sau o competitie, ci o evaluare intermediara, care ne arata ca suntem pe drumul cel bun. Pana pe 15 mai, data raportarii finale a colectarii, toate Patrulele de reciclare au sansa sa isi stabileasca propriile recorduri. Apreciem eforturile si reusitele tuturor Patrulelor, la acest inceput de an. Comunicarea, creativitatea si perseverenta lor sunt promisiunea unor rezultate excelente si ne fac sa privim viitorul cu optimism, a declarat Alexandra Arnautu, manager de proiect.
Fiecare agent al Patrulei de reciclare are responsabilitatea de a colecta minimum 4 kg DEEE pana la 15 mai 2013. La finalul editiei, organizatorii vor evalua activitatile si proiectele raportate si vor premia castigatorii la nivel judetean si national: profesorii coordonatori cei mai activi, Patrulele care vor colecta cele mai mari cantitati de DEEE si cea mai inspirata propunere de mascota a programului.
Programul, desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec in parteneriat cu inspectoratele scolare judetene si autoritatile locale, mobilizeaza mii de tineri din tara sa isi asume rolul de modele si promotori ai comportamentului responsabil fata de mediua si fata de societatea si sa contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deseurilor electrice pe care ni le impun normele Uniunii Europene, anume de 4 kg DEEE/locuitor, anual.
Patrula de reciclare din Izbiceni a strans cele mai multe DEEE-uri din tara
- Advertisement -
- Advertisement -