Propuneri legislative putine, cheltuieli multe
Salariu lunar net de aproape 5.000 de lei, cazare asigurata, diurna de deplasare, transport decontat, abonament platit la telefon – sunt doar o parte din privilegiile de care se bucura parlamentarii romani. Minti luminate, ca doar de aia au fost alesi, ar trebui, teoretic, ca in schimbul salariului si avantajelor primite, sa incerce macar sa produca legi care sa ne schimbe viata in bine. Dupa patru luni de mandat, o parte din deputatii olteni nu au reusit sa produca insa decat cheltuieli.
Emil Mot, deputat PSD pe Colegiul 1 Slatina, a vorbit o singura data in Parlament, la depunerea juramantului, si nu are nici o initiativa legislativa.
De ceva activitate a dat in schimb dovada in teritoriu, cel putin la capitolul cheltuieli cu cabinetul parlamentar. Potrivit informatiilor postate pe site-ul Camerei Deputatilor, Emil Mot a decontat in luna ianuarie 4.826 lei – cheltuieli pentru bunuri si servicii. in februarie, pe langa suma de 4.826 lei pentru bunuri si servicii, a decontat si cheltuieli de personal – 4.667 lei.
Deputatului de pe Colegiul 2, Daniel Barbulescu, aderarea la social democratie pare sa-i fi afectat ritmul de lucru. Extrem de activ in mandatul trecut, castigat sub sigla PDL, Daniel Barbulescu, acum deputat PSD, nu a bifat nici o initiativa legislativa. Are in schimb cinci declaratii politice la activ si nu sta rau la capitolul cheltuieli. in ianuarie, a decontat pentru cabinetul parlamentar 3.490 lei, cheltuieli de personal, plus 5.274 lei pentru bunuri si servicii. in februarie, balanta intre cele doua categorii s-a mai echilibrat – 4.398 lei pentru personal, si 4.980 lei pentru bunuri si servicii.
Florin Iordache, deputat PSD pe Colegiul 3, este la fel de activ ca si in mandatul trecut – 11 initiative legislative si tot atatea luari de cuvant in Parlament.
in ianuarie, a decontat pentru cabinetul parlamentar 4.138 lei cheltuieli de personal, si 4.567 lei pentru bunuri si servicii. in februarie, cheltuielile cu personalul au crescut la 6.588 lei, iar cele pentru bunuri si servicii au scazut la 3.926 lei.
Virgil Delureanu, deputat PSD pe Colegiul 4, are la activ doua declaratii politice si o propunere legislativa. Pentru biroul parlamentar, a decontat in ianuarie 2.784 lei, cheltuieli de personal, si 4.800 lei pentru bunuri si servicii. in februarie, chetuielile cu bunuri si servicii au ramas la fel, dar au crescut cele pentru personal – 5.153 lei.
Colegiul 5 este reprezentat de doi deputati – Dan Ciocan, de la PSD, si Dumitru Niculescu, de la PP DD. Primul a vorbit o singura data in Parlament, la depunerea juramantului, iar cel de-al doilea, de patru ori. Niculescu il intrece pe Ciocan si la capitolul propuneri legislative, unde scorul e de 7 la 3. Dublarea colegiului a atras dupa sine si dublarea cheltuielilor cu cabinetele parlamentare. Pentru primele doua luni ale anului, in dreptul lui Niculescu figureaza doar cheltuieli cu bunuri si servicii – 4.826 lei in ianuarie si 8.050 lei in februarie. La randul sau, Ciocan a decontat in ianuarie 1.939 lei cheltuieli de personal si 5.826 lei pentru bunuri si servicii. in februarie, cheltuielile de personal au crescut la 2.943 lei, cele pentru bunuri si servicii s-au mentinut la acelasi nivel.
Gigel stirbu, singurul reprezentant al PNL-ului in Parlament, are zero initiative legislative, 8 declaratii politice , 5 intrebari si interpelari. La cabinetul parlamentar, in ianuarie a cheltuit 1.327 lei cu personalul si 4.826 lei pentru bunuri si servicii. in februarie, cheltuielile cu bunuri si servicii au ramas constante, cele pentru personal au crescut la 4.933 lei.
Alexandru Stanescu, de la PSD, si Luminita Adam, de la PP DD, sunt cei doi deputati care reprezinta Colegiul 7. Stanescu are la activ doua declaratii politice si trei propuneri legislative, iar colega sa a bifat patru luari de cuvant in Parlament, doua intrebari si interpelari, cinci propuneri legislative. Ca si in cazul Colegiului 5, si cheltuielile cu birourile parlamentare sunt duble. in ianuarie si februarie, cei doi au cheltuit in total 10.554 lei cu personalul, si 20.787 lei pentru bunuri si servicii.