De joi, 6 august, purtarea măștii de protecție în mai multe zone aglomerate devine obligatorie și în județul Olt, pentru a limita răspândirea îmbolnăvirilor cu COVID-19. Dacă pe stradă purtarea măștii nu este obligatorie, aceasta trebuie neapărat purtată în zonele care au fost stabilite marți de reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt. în caz contrar, oltenii ar putea primi amenzi de la polițiști, jandarmi și polițiști locali de până la 2.500 lei.
Reprezentanții Prefecturii Olt au anunțat deja că vor avea loc verificări în zonele aglomerate pentru a vedea dacă cetățenii poartă mască de protecție.
„Vor fi controale în toate zonele aglomerate, în special obiectivele menționate. Cei care vor fi descoperiți fără mască în aceste spații riscă amenzi, cuantumul fiind cuprins între 500 și 2.500 de lei, valoarea fiind stabilită la fața locului de agentul constatator. Pot aplica amenzi agenții și ofițerii de poliție, jandarmii și polițiștii locali, însă aceștia pot da și avertismente”, a declarat Andreea Asan, șeful Cancelariei Prefecturii Olt.
Piețe agroalimentare, târguri, expoziții, târguri de produse tradiționale, vânzarea de produse și alte bunuri în aer liber, zone de așteptare – stații de autobuz, peroane, inclusiv la societățile private de transport persoane, zone în care se desfășoară evenimente publice, pelerinaje, obiective turistice, activități cu caracter religios și evenimente în aer liber organizate conform legislației în vigoare sunt locațiile din județul Olt în care purtarea măștii de protecție, care să acopere nasul și gura, a devenit obligatorie. Excepție de la aplicarea acestei măsuri copiii care nu au împlinit vârsta de 5 ani, precum și persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, la temperaturi ridicate și umiditate crescută. Măsura va fi pusă în aplicare începând cu ziua de joi, 6 august, ora 07:00.
Potrivit autorităților locale, obiectivele pentru care se impune acordarea unei atenții deosebite, pe toată perioada programului de funcționare sunt următoarele:
municipiul Slatina și comunele arondate – Piața Agroalimentară Zahana – patrulater format din strada Primăverii bl. PMI, strada Armoniei bl. 2-4, strada Toamnei bl. DA 3, strada Textilistului bl. G4-Gl, strada Crișan (având în interior strada Aleea Macului, bl. FA 22, sc. A-D); Piața Ecaterina Teodoroiu – incinta acoperită între străzile Văilor, Ecaterina Teodoroiu, Dorobanți; Piața Frații Buzești – incinta acoperită plus bazar și incinta descoperită între străzile Ionașcu, Dinu Lipatti, Școala Generală nr. 1; Piața Basarabi – incinta acoperită și incinta descoperită între străzile Sergent Major Dorobanțu Constantin, Arinului, Bradului și Cireșului;
municipiul Caracal și comunele arondate: zona Pieței Agroalimentare – strada Antonius Caracalla, intervalul orar 09:00 – 16:00, patrulater cuprins între bulevardul Antonius Caracalla, strada Iancu Jianu, strada Calea București şi strada Antonius Caracalla;
orașul Balș și comunele arondate – Târgul săptămânal din oraș, strada Popa Șapcă – sâmbăta, în intervalul orar 05:00 – 12:00; Piața săptămânală din oraș, strada Popa Șapcă – duminica, în intervalul orar 05:00 – 12:00; Târgul săptămânal Iancu Jianu, strada Târgului – duminica, în intervalul orar 05:00 – 12:00;
orașul Corabia și comunele arondate: zona Pieței Agroalimentare, în orașul Corabia, delimitată de străzile Cezar Bolliac, bulevardul 1 Mai și strada Mihail Kogălniceanu, în zilele de miercuri, vineri și duminica, în intervalul orar 07:00 – 12:00; zona Pieței Agroalimentare, în comuna Izbiceni, delimitată de strada Preot Dumitru Stancu, bulevardul Mihai Viteazul și strada Pieței, în ziua de duminică, în intervalul orar 07:00 – 12:00; zona Pieței Agroalimentare, în comuna Vădăstrița, delimitată de străzile Marin Preda, Mihail Sadoveanu și Ilie Pricop, în ziua de duminică, în intervalul orar 07:00 – 12:00;
orașul Potcoava și comunele arondate: Piața Agroalimentară Tufeni (fostul târg) – cu program de funcționare duminica, între orele 07:00 – 12:00.
Cătălin FIRCOIU