16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Fostul casier de la Primăria Cilieni, cercetat sub control judiciar. Colegul contabil, în arest la domiciliu

- Advertisement -

După ce marți polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt i-au reținut pe cei doi funcționari publici din cadrul Primăriei comunei Cilieni implicați în dispariția celor aproximativ 350.000 de lei din casieria instituției administrative, aceștia au fost prezentați miercuri Parchetului Corabia cu propuneri legale. Dacă în privința fostei casiere de la Primărie, magistrații Judecătoriei Corabia au dispus plasarea sa sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în cazul contabilului, care i-a fost complice, instanța a stabilit luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei doi angajați ai Primăriei Cilieni au fost marți reținuți de polițiști pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, după ce în urmă cu o săptămână la sediul administrației publice locale, dar și la domiciliile unor funcționari publici, au avut loc patru percheziții. Descinderile s-au desfășurat într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare, iar faptele au fost comise de funcționarii publici împotriva cărora s-au dispus măsuri preventive în perioada anilor 2015 – 2019. Femeia, care acum este cercetată sub control judiciar, a fost casieră până la începutul lunii septembrie a anului 2020, în prezent fiind pensionară, iar bărbatul plasat în arest la domiciliu, este contabil al Primăriei Cilieni.

„Din cercetări a reieșit faptul că funcţionari din cadrul autorităţii publice locale şi-ar fi însușit aproximativ 350.000 lei din casieria unității, sumele respective fiind încasate de la cetățenii pentru plata impozitelor și taxelor locale, fiindu-le eliberate chitanțe în acest sens, sume care, ulterior, nu ar mai fi fost depuse în totalitate la trezorerie”, se arăta într-un comunicat remis de IPJ pe 2 februarie. Trei angajați au ajuns la Poliție, pentru audieri, însă în urma acestora nu s-a dispus nicio măsură preventivă, fiind lăsați în libertate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți