17.3 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doar șapte cazuri de Coronavirus, raportate miercuri în județul Olt. Autoritățile au anunțat și două decese

- Advertisement -

Datele Grupului de Comunicare Strategică arată că în Olt, de la începutul pandemiei și până la această dată s-au înregistrat 14.548 de infecții COVID-19. Din acest total, în ultima zi au fost numai șapte olteni confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Oficialii de la Centru au anunțat, din păcate, și două decese în județ.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și sunt internați în spitalele oltene, în ultimele 24 de ore nu au mai fost persoane reconfirmate pozitiv cu noul Coronavirus. 

Iar dintre cele 14.548 de persoane din județul Olt diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2, 383 au pierdut lupta cu boala de la începutul pandemiei, însă majoritatea acestora aveau și boli asociate grave. Din păcate, autoritățile centrale au raportat miercuri și două decese.

Unul dintre decesele anunţate este al unui bărbat, în vârstă de 60 ani, din mediul rural, care în data de 7 mai s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, în aceeaşi zi fiind şi pozitivat. Marţi, 25 mai, inima acestuia a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficienţă respiratorie protezată mecanic, bronhopneumonie şi infecția COVID-19. Ca şi comorbidităţi, bărbatul avea trombocitopenie, leucopenie şi citoliză hepatică.

Celălalt deces este al unei femei de 68 ani, tot din mediul rural, care pe 5 mai s-a internat la Spitalul Orăşenesc Corabia şi în acea zi a fost şi confirmată. În data de 8 mai pacienta este transferată la Spitalul Caracal, iar marţi, 25 mai, a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficienţă respiratorie protezată mecanic, bronhopneumonie şi infecția COVID. Femeia avea şi alte probleme de sănătate precum hipertensiune arterială grad II, obezitate grad II şi hipotiroidie.

În privința incidenței COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este de 0,32 la mia de locuitori, Olt ca și celelalte județe ale țării fiind în scenariul verde. Rata de infectare a înregistrat o ușoară scădere față de ziua anterioară.

Situaţia infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 actualizată

14.548 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
7 cazuri noi
14.051 persoane vindecate
12 persoane internate
4 persoane internate pe secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă
92 persoane aflate în izolare la domiciliu
133 persoane aflate în carantinare la domiciliu
59.898 teste efectuate de la începutul pandemiei, 308 fiind în ultima zi
383 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți