5.2 C
Slatina
vineri,22 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Sute de olteni diagnosticați cu viroze și pneumonii, în ultima săptămână

- Advertisement -

Peste 600 de persoane din Olt au fost diagnosticate, săptămâna trecută, cu viroze și pneumonii, dar și cu gripă sezonieră, peste 60 dintre aceștia necesitând și internarea în unitățile spitalicești cu paturi din județ. Concret, s-au înregistrat 453 cazuri de infecții respiratorii acute cu 15 internări și 186 cazuri de pneumonii cu 39 internări.

Potrivit datelor remise de Direcția de Sănătate Publică Olt, au mai șase persoane diagnosticate cu gripă sezonieră, fiind vorba pacienți cu vârste cuprinse între 2 și 76 ani – trei din mediul rural și trei din mediul urban. Totodată, s-a înregistrat și un deces din cauza gripei, fiind vorba de o femeie de 78 de ani, din mediul rural – zona orașului Drăgănești Olt, care a fost diagnosticată cu virusul gripal tip A, subtip H3.

„Cele șase cazuri de gripă sezonieră s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, cu simptomatologie compatibilă cu gripa, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. Persoanele erau nevaccinate antigripal în sezonul rece 2021 – 2022. În urma rezultatelor emise de laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București, cele șase cazuri au fost confirmate cu virus gripal tip A”, se arată într-un comunicat remis de DSP.

Sursa citată mai spune că vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică împotriva gripei, iar pentru sezonul rece 2021 – 2022 instituția sanitară a catagrafiat 49.393 persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.

„Până în acest moment, în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt au intrat 41.330 doze de vaccin gripal tetravalent – produs biologic monodoză cu patru valențe Vaxigrip Tetra. Din cantitatea distribuită unităților medicale vaccinatoare, până în prezent s-au administrat 36.048 doze”, au mai spus specialiștii DSP Olt.

Vaccinarea antigripală poate fi efectuată concomitent cu vaccinarea anti COVID-19, iar dacă cele două produse nu au fost administrate simultan, nu se impune un interval minim între cele două administrări.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți