16.1 C
Slatina
vineri,9 mai,2025

Ultimele Articole

5 sfaturi pentru a-ți îmbunătăți relația cu mâncarea

- Advertisement -

Alimentația te poate influența din foarte multe puncte de vedere. Deși mâncarea nu este o persoană, asta nu înseamnă că nu poți avea o relație cu ea, iar pentru ca aceasta să fie una pozitivă, trebuie să te îngrijești puțin de acest aspect. Te alimentezi de câteva ori pe zi, iar zicala spune că „ești ceea ce mănânci”, motiv pentru care, este important să te gândești să faci alegeri cât mai potrivite pentru tine.

1. Înscrie-te la un curs de gătit

Mâncatul este un lucru pe care îl facem zilnic, de aceea, implicarea în procesul de preparare al alimentelor este un prim pas în ceea ce privește dezvoltarea obiceiurilor sănătoase. Multe persoane au impresia că gătitul este obositor și neplăcut, dar în realitate, această activitate poate fi incredibil de reconfortantă și plină de satisfacții. Pentru a obține un astfel de efect, trebuie să-ți conturezi un stil culinar eficient, dar în primul rând, trebuie să cunoști regulile de bază din bucătărie. Prin urmare, dacă nu ai experiență, ar fi foarte bine să te înscrii la un curs de gătit, care s-ar putea să-ți aducă și un plus de motivație, pe lângă dobândirea unor cunoștințe mai mult sau mai puțin elementare.

2. Crește plante la tine acasă

Această sugestie este potrivită atât pentru cei care stau la curte, cât și pentru cei care locuiesc într-un apartament de bloc. Pentru a-ți îmbunătăți relația cu mâncarea nu trebuie să te apuci să cultivi cantități industriale. Ideea este să descoperi, treptat, diverse aspecte interesante. Poți începe prin plantarea unor semințe de busuioc, pătrunjel sau coriandru și poți continua cu piper, ardei iuți sau cu alte plante comestibile, în funcție de spațiu și de posibilități. Această activitate nu trebuie să fie una stresantă, așa că nu crește mai mult decât îți este confortabil. Totuși, vei simți ceva special atunci când vei consuma primul pesto făcut din plante crescute de tine!

3. Renunță la bucătăria tradițională

Educația pe care am primit-o cu privire la alimentație este foarte posibil să nu fie una corectă; mâncarea tradițională nu este neapărat potrivită pentru omul modern, care are la dispoziție mult mai multe cunoștințe, dar și o mult mai mare varietate de alimente decât aveau strămoșii noștri. De aceea, este bine să cauți să urmezi un stil de viață cât mai sănătos și să consulți nutriționiști care mizează pe adoptarea unui stil de viață sănătos și nu doar pe obținerea unor rezultate rapide (pentru a evita efectul de yo-yo al dietelor). Apoi, după ce ți-ai schimbat alimentația, nu te mai preocupa de ce au ceilalți în farfurie, pentru că fiecare persoană are propriile convingeri, iar fiecare dintre noi este diferit. Bucură-te întotdeauna de alegerile făcute și gândește-te că investești în tine!

4. Nu te grăbi atunci când mănânci

Există oameni care sunt atât de pasionați de anumite activități, încât nu se îndură să se despartă de acestea nici măcar atunci când mănâncă. Nu este ceva neobișnuit să vezi pe cineva ronțăind snacks-uri în timp ce urmărește un film pe Netflix, în timp ce răsfoiește rețele de socializare sau în timp ce se gândește la numerele pe care să le joace la ruletă. Specialiștii ne spun că este bine să separăm divertismentul de momentele în care luăm masa; ideal este să ne concentrăm pe mâncare, mai ales dacă avem kilograme în plus, deoarece astfel vom putea mesteca mâncarea mai bine, iar creierul va percepe mai devreme starea de sațietate dată de alimentele ingerate.

5. Evită prilejurile care te împing să faci alegeri nepotrivite

Dacă ai o dietă ceva mai restrictivă și îți dorești să dai jos câteva kilograme sau să-ți îmbunătățești condiția fizică, încearcă să eviți întâlnirile care mai mult ca sigur te vor ghida către produse care știi că nu îți priesc. Desigur, poți face anumite excepții, ocazional, în zilele de sărbătoare, dar nu transforma astfel de ieșiri în obiceiuri. Pe lângă asta, trebuie să fii foarte atent la produsele pe care le ai în casă, pentru că tentația va fi mare. Specialiștii spun că este mai bine să nu păstrezi în casă alimente pe care îți propui să le eviți, iar atunci când se ivește o situație, cel mai bine este să cumperi strict o porție și nu mai mult.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți