16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prima tranșă de vaccin antigripal este în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt. S-au primit peste 20.600 doze

- Advertisement -

Puțin peste 20.600 doze de vaccin antigripal au intrat marți, 20 septembrie, în Depozitul Antiepidemic al Direcției de Sănătate Publică Olt, iar acestea pot fi ridicate de medicii de familie sau coordonatorii unităților sanitare începând de miercuri, 21 septembrie. Este doar prima tranșă de vaccin repartizată județului, din achiziția Ministerului Sănătății, spune DSP.

„Din achiziția MS, ne-a fost repartizată o primă tranșă de vaccin gripal sezonier, pentru vaccinarea grupelor populaționale considerate la risc în sezonul rece 2022 – 2023. Marți, 20 septembrie 2022, în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt au intrat 20.607 doze de vaccin gripal, respectiv produsul biologic Influvac Tetra (monodoză)”, au declarat reprezentanții DSP Olt.

Autoritățile sanitare mai spun că perioada de supraveghere a afecțiunilor respiratorii pentru sezonul rece care urmează începe din 3 octombrie 2022, DSP catagrafiind 34.991 persoane considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.

Grupele populaționale considerate la risc și pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea antigripală, sezon 2022-2023 sunt:

1.Persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienței umane;

  1. Copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 59 luni;
  2. Gravide;
  3. Medici, cadre sanitare medii și personal auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau asistații;
  4. Persoane, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt;
  5. Toate persoanele cu vârsta 65 de ani.

Cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă este vaccinarea antigripală. Vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul, iar compoziția este stabilită de Organizația Mondială a Sănătății.

sursa: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți