4.1 C
Slatina
vineri,22 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Ceata de călușari de la Oporelu, marele câștigător a Trofeul Festivalului internațional „Călușul Românesc” de la Caracal

- Advertisement -

S-a încheiat o nouă ediție reușită a Festivalului internațional de folclor „Călușul Românesc” de la Caracal. Teatrul de Vară de la intrarea în Parcul „Constantin Poroineanu” a fost gazdă a evenimentului cultural artistic, duminică seara fiind anunțați și marii câștigători. S-au acordat zeci de premii, trofee și diplome la diferite secțiuni, iar marele câștigător a fost desemnat o ceată de călușari din județul Olt.

Ceata de călușari din comuna Oporelu, condusă de vătafii Gheorghe Feraru și Răzvan Roșu, a obținut trofeul festivalului, confecționat din lemn și care reprezintă scena Teatrului de Vară, dar și diplomă, momentul artistic oferit în fața publicului impresionând juriul de specialitate care a ales să le acorde acest premiu.

Festivalul internațional „Călușul Românesc”, organizat de Primăria și Consiliul Local și Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” Caracal, s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, începând de vineri, 9 iunie, din program făcând parte tradiționala paradă a portului popular, demonstrații de dans pe Platoul Administrativ din fața Primăriei Caracal, ateliere de dans în Parcul „Constantin Poroineanu”, precum și simpozionul „Călușul Identitate Românească”.

Anul acesta, la cea de-a 52-a ediție a evenimentului, au participat cete de căluşari, dar și ansambluri folclorice, din mai multe județe ale țării, precum Olt, Argeş, Dolj, Vâlcea, Sibiu, Bistrița Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, însă invitate au fost și formații de dansuri din Serbia şi Bulgaria.

Ultima zi de festival a coincis și cu ultima zi din a treia ediție a Festivalului „Călușul Oltenesc”, iar în cadrul acestuia a fost organizat un moment special și anume dansul a nu mai puțin de 400 de călușari pe platoul din fața Primăriei Caracal.

Care sunt câștigătorii la toate secțiunile

Secțiunea Căluș tradițional

Premiul I – Dăbuleni – Dolj
Premiul II – Giurgița – Dolj
Premiul III – Frâncești – Vâlcea
Mențiune – Conțești – Teleorman

Secțiunea Cete de Călușari:

Premiul I – Hârsești – Argeș
Premiul II – Costești – Argeș
Premiul III – Popești – Argeș
Mențiune – Bârla – Argeș

Ansambluri călușărești

Premiul I – Osica de Jos – Olt
Premiul II – Cezieni – Olt
Premiul III – Dobrun – Olt
Mențiune – GAL „Câmpia Burnazului” – Teleorman

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți