14.1 C
Slatina
joi,24 octombrie,2024

Ultimele Articole

Investiție de aproximativ 11 milioane de lei în comuna Urzica, prin Programul „Anghel Saligny”

- Advertisement -

Nu este săptămână în care Adrian Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, să nu semneze noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Astfel, în data de 7 august, au fost semnate la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, nu mai puțin de 68 de contracte, cu o valoare de peste 757,5 milioane de lei, iar unul dintre ele vizează realizarea unei investiții și la nivelul unei comune din județul Olt, al căror costuri se ridică la aproximativ 11 milioane de lei.

Concret, este vorba despre contractul de finanțare privind proiectul „Modernizare și extindere sistem de apă și apă uzată”, în comuna Urzica, valoarea acestuia fiind de 10.938.038,75 lei.

Noile contracte au fost semnate de ministrul Veștea, împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, iar acestea prevăd modernizarea drumurilor de interes local, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare a apelor uzate, precum și sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare de scurgere și evacuare a apelor pluviale.

„Le-am solicitat colegilor din administrația publică locală să promoveze și să demareze proiecte integrate, care să aducă plus valoare în dezvoltarea comunităților pe care le administrează. De asemenea, odată pornite lucrările, i-am sfătuit să urmărească atent execuția acestora și să respecte întocmai proiectele”, a declarat ministrul Dezvoltării în fața celor care au fost prezenți la momentul semnării contractelor de finanțare pentru cele 68 de proiecte.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți