13.1 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

A fost semnat contractul de finanțare pentru microbuzele școlare electrice ce vor ajunge în 20 de localități din Olt

- Advertisement -

Ionuț Ivan, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, a fost prezent marți, 12 septembrie 2023, la Palatul Victoria din București, unde a avut loc ceremonia de semnare oficială a contractelor de finanțare a proiectelor depuse în cadrul apelurilor de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. În județ vor ajunge 20 de astfel de mijloace de transport ce vor fi distribuite în trei orașe și 17 comune.

Valoarea investiției este de peste 35 milioane de lei.

„Putem spune că de astăzi (marți n.r.) înainte, după acest eveniment, dăm start implementării proiectului prin care Consiliul Județean Olt a atras peste 35 de milioane de lei, pentru achiziția a 20 de microbuze școlare electrice. Microbuzele electrice reprezintă o opțiune ecologică esențială pentru transportul școlar, contribuind la reducerea emisiilor de carbon și asigurând siguranța elevilor, oferind totodată un exemplu pozitiv pentru generațiile viitoare în ceea ce privește utilizarea responsabilă a resurselor și protejarea mediului înconjurător. În perioada următoare, instituția noastră va organiza licitația pentru achiziția acestor mijloace de transport prietenoase cu mediul, moderne și sigure, astfel încât școlile și elevii să beneficieze cât mai repede de ele”, a declarat Ionuț Ivan, vicepreședinte al CJ Olt.

Microbuzele școlare electrice sunt destinate elevilor din localitățile Balș, Piatra Olt, Corabia, Fărcașele, Studina, Perieți, Obârșia, Gostavățu, Ianca, Brebeni, Valea Mare, Rotunda, Movileni, Bobicești, Morunglav, Vitomirești, Dobrosloveni, Sprâncenata, Pleșoiu și Izvoarele.

Beneficiari finali ai proiectului vor fi, bineînțeles, Primăriile acestor localități, care trebuie să asigure mentenanța și vor amplasa o stație de încărcare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți