1.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

A luat foc mașina prefectului de Olt De Mezzo, la intrarea în Vlădila. Era staționată, la volan fiind șefa Cancelariei Prefecturii

- Advertisement -

Autoturismul personal al prefectului de Olt Mario Lucian De Mezzo a fost cuprins de flăcări și distrus, aproape în totalitate, în dimineața zilei de vineri, 29 septembrie 2023. S-a întâmplat la intrarea în comuna Vlădila. Din fericire, nimeni nu a pățit nimic, la volan fiind Diana Crețu, șefa Cancelariei Instituției Prefectului – Județul Olt. Autoturismul era staționat, având în vedere că în zona respectivă se efectuează unele lucrări, traficul fiind dirijat cu ajutorul unor semafoare, dar și de drumari. Pentru că unul dintre muncitori a observat că se scurge un lichid de sub mașină, acesta a sesizat șoferița care a coborât din mașină și a văzut că începe să iasă un fum dens, dar și flăcări, fapt ce a determinat-o pe aceasta să sune de urgență la apelul 112. Au ajuns atât polițiștii din localitate, cât și pompierii, care spun că incendiul care a distrus autoturismul ar fi izbucnit, cel mai probabil, de la un scurtcircuit electric.

„Un autoturism a ars, în proporție de 90 la sută, la intrarea în comuna Vlădila, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric. Pentru gestionarea evenimentului au intervenit pompierii Detașamentului Caracal, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. La sosirea echipajelor, autoturismul ardea generalizat, iar femeia care se afla la volan în momentul izbucnirii incendiului, se afla în afara autoturismului, fără urme de traumă. Aceasta a fost asistată medical de echipajul SMURD și a refuzat transportul la spital”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Din cauza nefericitul eveniment, circulația rutieră în zonă s-a desfășurat cu dificultate timp de câteva zeci de minute.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt, prin comisarul șef Cristian Bădiță, adjunct al instituției, spun că mașina are toată documentația în regulă, având atât asigurarea auto, cât și inspecția tehnică periodică la zi. Șefa Cancelariei Prefecturii Olt are permis auto și a spus că nu este pentru prima dată când a condus mașina reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Informația a confirmat-o și prefectul, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, atașând și dovezi în acest sens.

„Cea mai importantă veste a zilei este că nimeni nu a fost rănit în accidentul despre care relatează deja toată presa. Am declarat public că refuz să cred că ar fi orice altă cauză decât un accident nefericit, chiar dacă mulți îmi sugerează contrariul. Sper că nimeni nu poate merge atât de departe, dar nu pot să nu fiu îngrijorat când prea mulți dintre voi vă gândiți la acest scenariu. Asta spune multe despre ei. Și pentru că aș vrea să oprim orice tentativă penibilă de transformare a ceea ce putea fi o tragedie în dezinformare grosolană, aveți în imagini RCA-ul meu (VALABIL) și ITP-ul (VALABIL). Într-o lume ideală, cei care au pornit aceste minciuni ar trebui să prezinte scuze, dar sigur că nu am astfel de așteptări”, a precizat Mario De Mezzo.

Ca urmare a evenimentului, polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere.

„La data de 29 septembrie 2023, în jurul orei 10:15, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că un autoturism ar fi luat foc pe Drumul Național 54 la intrare în localitatea Vlădila. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 5 Deveselu. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că o tânără de 36 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 54, la intrare în comuna Vlădila, a observat ca autoturismul a luat foc și a oprit pe marginea parții carosabile, apeland Serviciul Unic de Urgență 112. De asemenea, la fața locului au intervenit pompierii Detașamentului Caracal, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. În urma evenimentului, nu au fost înregistrate victime omenești, fiind produse doar pagube materiale. Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă”, a spus Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți