17.3 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Senatorul liberal Liviu Voiculescu: „De la 1 ianuarie, toate pensiile din România vor fi majorate”

- Advertisement -
Liviu Voiculescu, senator de Olt al Partidului Național Liberal, a declarat recent: „Guvernul României asigură că, de la 1 ianuarie, toate pensiile din România vor fi majorate”. Creșterea ar urma să fie efectuată în două etape, începând cu 1 ianuarie pensiile românilor urmând să fie mai mari cu 13,8 la sută.
Parlamentarul liberal a spus că proiectul noii legi a pensiilor a fost finalizat recent de Ministerul Muncii, fiind prezentat și într-o ședință a Coaliției de guvernare.
„Ministerul Muncii a finalizat proiectul noii legi a pensiilor, care a fost prezentat deja în cadrul unei ședinte a coaliției de guvernare. Legea, asumată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, are la bază mai multe principii, printre care cel al contributivității, al obligativităţii, al echitabilității sau al stabilității asigurării la sistemul public de pensii”, a spus Liviu Voiculescu.
Senatorul PNL de Olt a adăugat că anul viitor, conform noii legi, pensiile vor creşte în două etape: la 1 ianuarie cu 13,8% – rata inflaţiei, urmând apoi o nouă majorare prin recalculare la data de 1 septembrie.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți