9.1 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

A început reabilitarea termică a cinci blocuri din Scornicești. Proiectul, derulat prin PNRR

- Advertisement -
Daniel Tudor, primarul din Scornicești, a declarat zilele trecute că în orașul pe care îl păstorește din anul 2020 a fost demarat un proiect important pentru comunitate. Concret, a început reabilitarea termică a cinci blocuri, proiectul derulându-se prin Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).  
„După numeroase proiecte finalizate și multe altele aflate în diferite stadii de lucru, iată că, în această perioadă, dăm startul unui alt obiectiv major, mult-așteptat de întreaga comunitate din orașul nostru: «Reabilitarea termică a blocurilor din Scornicești!». Este, fără îndoială, un proiect amplu, derulat prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), un obiectiv care, odată început, vă asigur că va avea continuitate prin demararea multor alte lucrări ce se vor derula în acest sens”, a spus edilul urbei.

Mai precis, denumirea proiectului este „Renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din orașul Scornicești”, cu valoarea de 12.160.649,19 lei, depus pe componenta C 5 – Valul Renovării a PNRR, runda a II-a. Prin acesta urmează a fi reabilitate cinci blocuri, un prim lot.

„Ministerul Dezvoltării ne-a aprobat unul dintre cele mai importante proiecte cu fonduri europene, benefic pentru locuitorii oraşului Scorniceşti. Mai exact, este vorba despre finantarea prin PNRR, a primului lot de cinci blocuri cu o valoare totală de peste 12,1 milioane lei, obținută pe componenta C 5 – Valul Renovării. Menționez că renovarea energetică moderată a blocurilor din oraşul Scorniceşti prin acest program este cu finanțare europeană de 100%, fără cotă de cofinanțare din partea primăriei şi a proprietarilor din unitățile locative. Blocurile care vor intra la reabilitare prin acest program sunt: bloc Cămin Nefamilişti, bloc 48 MB, bloc 47 MA, bloc 1A scara A, bloc 9 AB scara A+B. Vor urma și alte proiecte în acest sens și cu aceleași condiții de finanțare , vă asigur de acest lucru. Doamne ajută și numai bine vă doresc!”, declara despre investiție Daniel Tudor, primarul orașului Scornicești, la jumătatea lunii februarie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți