27.3 C
Slatina
vineri,5 iulie,2024

Ultimele Articole

Se strange cureaua la Serviciul Judetean de Ambulanta: Bonurile de masa si sporul de antena, taiate

- Advertisement -

Bugetul de criza a impus o serie de masuri severe la Serviciul Judetean de Ambulanta. Desi noul sistem de finantare, pe cap de locuitor, pare avantajos, aplicarea lui de anul acesta aduce institutia in impas. Bugetul pe anul in curs a fost calculat pe noua finantare, intrata in vigoare de la 1 iunie, din care s-a scazut suma cheltuita in primele cinci luni ale anului pe baza vechiului sistem de finantare, iar ce a ramas nu acopera necesitatile functionarii in bune conditii. Conducerea Ambulantei incearca sa obtina o suplimentare a fondurilor de la Ministerul Sanatatii.
inca nu am semnat contractul cu CAS, sper sa obtin niste bani in plus de la minister. Am fost la discutii pana acum de trei ori, joi ma duc din nou la negocierea finala. Daca nu reusim sa obtinem o suplimentare, va fi rau. Am avea nevoie de inca 12 miliarde lei vechi pana la sfarsitul anului, in conditiile in care am facut deja un plan de masuri pentru reducerea cheltuielilor, am strans cureaua definitiv, a spus Laurentiu Moisiu, managerul Ambulantei.
Pentru diminuarea cheltuielilor cu cinci miliarde lei vechi, printre masurile luate se numara reducerea de costuri pe carburant, trierea in dispecerat a tuturor cazurilor, reducerea cheltuielilor la facturile de curent, apa, gaze, telefon si materiale de curatenie. Afectati vor fi si salariatii, ramasi fara bonuri de masa si sporul de antena, dar si cu perspectiva unor concedii fara plata in viitor.
Va urma o perioada dificila daca nu reusim sa obtinem o suplimentare a fondurilor, pentru ca va trebui sa ne descurcam cu 12 miliarde pe luna, in conditiile in care ar fi nevoie de 14,5 miliarde lei. Cautam toate variantele posibile pentru evitarea disponibilizarilor, dupa finalizarea negocierilor cu ministerul vom apela si la sprijinul autoritatilor locale. Disponibilizarea va fi ultima masura la care vom recurge, a spus seful Ambulantei. Pentru evitarea concedierilor, o varianta luata in calcul este trimiterea salariatilor in concediu fara plata.

Contractele pe perioada determinata nu se mai prelungesc

in urmatoarea perioada, de la Ambulanta olteana vor pleca peste 20 de persoane, ale caror contracte de munca pe perioada determinata expira.
Contractele de munca incheiate pe perioada determinata nu vor mai fi prelungite. in aceasta situatie se gasesc peste 20 de persoane ale caror contracte expira in lunile urmatoare, a spus Moisiu.
Cu dificultati de ordin financiar se vor confrunta si spitalele din judet, ale caror bugete au avut de asemenea de suferit.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți