6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

incep platile pentru producatorii de lapte din zonele defavorizate si pentru agricultura ecologica

- Advertisement -

De ajutorul specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura vor beneficia peste 7.000 de agricultori, de doua ori mai multi decat anul trecut.
Potrivit unui comunicat de presa al MADR, de ajutorul specific acordat producatorilor de lapte din zonele defavorizate vor beneficia 74.911 persoane. Cuantumul determinat, de 86,37 euro/cap de vaca,
a fost stabilit de catre APIA, dupa finalizarea tuturor verificarilor prin raportarea plafonului alocat de 22.447.205 euro la efectivul de animale eligibie.
Suma totala ce urmeaza a se plati beneficiarilor ajutorului specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica este de 3,09 milioane euro. Aceasta suma este impartita intre exploatatiile din domeniul vegetal (2,89 milioane euro pentru un numar de 6.715 exploatatii) si cele din domeniul cresterii animalelor (0,21 milioane euro pentru un numar de 343 exploatatii). Mentionam ca, in conformitate cu HG nr. 759/2010, cuantumul platii anuale suplimentare pe exploatatie se calculeaza de APIA dupa finalizarea verificarilor. Calculul se realizeaza prin raportarea plafoanelor alocate la numarul de beneficiari eligibili, pentru fiecare dimensiune a exploatatiei din productia vegetala si animaliera, in limita platii anuale suplimentare maxime/exploatatie, se precizeaza in comunicat.
Cele doua masuri sunt finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si sunt derulate prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți