20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Absolventii de liceu au 60 de zile la dispozitie pentru a se inregistra la AJOFM

- Advertisement -

Pentru a fi luati in evidenta ca persoane in cautarea unui loc de munca, absolventii trebuie sa se prezinte cu actul de identitate (copie si original); actul de studiu sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii (copie + original); adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea apt de munca. Indemnizatia de somaj se acorda dupa 60 de zile de la data absolvirii, perioada in care absolventul beneficiaza de servicii gratuite de informare, consiliere, orientare profesionala.
Cuantumul indemnizatiei reprezinta 50% din valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data stabilirii acesteia, si se acorda pe o perioada de 6 luni.
Absolventii institutiilor de invatamant si absolventii scolilor speciale, in varsta de minim 16 ani, inregistrati la AJOFM Olt, care se incadreaza cu program normal de lucru, pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza si ei de prime de incadrare asigurate din bugetul asigurarilor pentru somaj, in functie de localitatea in care isi gasesc de lucru. De asemenea, angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai institutiilor de invatamant beneficiaza de scutire de la plata contributiilor datorate la bugetul asigurarilor de somaj, pe o perioada de 12 luni; angajatorii mai primesc lunar pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent, o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca – pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii; o suma egala cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinta – pentru absolventii de invatamant secundar superior sau de invatamant postliceal; o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta – pentru absolventii de invatamant superior.
Pentru a beneficia de aceste facilitati, angajatorii care incadreaza absolventi sunt obligati sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale acestora cel putin 3 ani de la data incheierii contractului de munca.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți