22.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Jumatate de milion de lei, cheltuiti cu asistenta medicala a persoanelor agresate

- Advertisement -

Potrivit reprezentantilor CAS Olt, cheltuielile ocazionate de asistenta medicala acordata acestor persoane s-a ridicat la peste 400.000 de lei, din care au fost recuperati doar 96.000 de lei.

Sute de cazuri de persoane agresate, ajunse in unitatile de primiri urgente ale spitalelor din Olt de la inceputul acestui an, au necesitat ingrijiri medicale al caror cost s-a ridicat la aproape jumatate de milion de lei. Toate aceste cazuri de agresiune se inregistreaza intr-o statistica diferita a furnizorilor de servicii medicale, respectiv spitalele sau Ambulanta, iar evidenta este predata lunar Casei de Asigurari de Sanatate, pentru ca serviciile medicale sa fie decontate. Potrivit reprezentantilor CAS Olt, in primele 9 luni ale anului, la nivelul judetului nostru s-au raportat un numar de 811 cazuri de persoane care au beneficiat de servicii medicale acordate ca urmare a prejudicierii sanatatii lor de catre alte persoane.
Persoanele care prin faptele lor aduc daune sanatatii altei persoane (agresorii) raspund potrivit legii si au obligatia sa repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentand cheltuielile efective ocazionate de asistenta medicala acordata persoanei care a fost vatamata. Sumele reprezentand cheltuielile efective sunt recuperate de furnizorii de servicii medicale prin litigii; acestia se subroga in toate drepturile si obligatiile procesuale ale Caselor de Asigurari de Sanatate si dobandesc calitatea procesuala in toate cererile si procesele aflate pe rolul instantelor judecatoresti, indiferent de faza de judecata, a explicat Constanta Coteneanu, purtatorul de cuvant al CAS Olt.
Conform evidentelor institutiei oltene, cele mai multe cazuri au fost raportate de Serviciul Judetean de Ambulanta – 550 de cazuri, Spitalul de Urgenta Slatina – 239 cazuri, Spitalul Corabia – 11, Spitalul Caracal – 10, si Spitalul Bals un singur caz. Sumele cele mai mari au fost cheltuite de Spitalul Slatina – 379.316 lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți