12.3 C
Slatina
vineri,17 mai,2024

Ultimele Articole

Cornel Ciocan, fratele candidatului USL pe Colegiul 5, condamnat la 8 ani de inchisoare

- Advertisement -

Cornel Ciocan a fost trimis in judecata de procurorii DNA in 2010, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala in forma continuata, refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale si bunurile din patrimoniu in scopul impiedicarii verificarilor financiare, fiscale sau vamale, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, ambele in forma continuata. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada august 2007 – decembrie 2009, Cornel Ciocan, in calitate de asociat si administrator al SC Cat Bau International SRL, a evidentiat in actele contabile sau in alte documente legale cheltuieli care nu aveau la baza operatiuni reale si operatiuni fictive (contracte de lucrari incheiate in fals). in acest sens, inculpatul a folosit mai multe documente (contracte de executie lucrari in subantrepriza) falsificate, la cererea sa, de catre o alta persoana. De asemenea, Cornel Ciocan a refuzat nejustificat sa prezinte organelor de control competente, dupa ce a fost somat de mai mult trei ori, documentele legale ale SC Cat Bau International SRL, in scopul impiedicarii verificarilor fiscale. Potrivit rechizitoriului, SC Cat Bau International SRL a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 6.564.017 lei, reprezentand impozit pe profit si TVA.
in octombrie 2011, Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti l-a condamnat pe Cornel Ciocan la 3 ani de inchisoare cu suspendare, acesta fiind obligat si sa achite ANAF, in solidar cu partea responsabila civilmente SC Cat Bau International SRL, suma de 2.719.488 lei si obligatiile fiscale accesorii (majorari de intarziere, dobanzi si penalitati de intarziere). Solutia instantei a fost atacata atat de inculpatul Cornel Ciocan, cat si de ANAF si DNA.

Pedeapsa mai aspra, drepturi interzise si sechestru

Dupa un sir de amanari, pe 31 octombrie magistratii Tribunalului Bucuresti s-au pronuntat – au respins apelul inculpatului Cornel Ciocan, ca nefondat, admitand in schimb apelul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – DNA si al partii civile ANAF.
Desfiinteaza in parte sentinta penala nr. 766 din 21.10.2011 a Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti si in fond, rejudecand: (…) aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 7 ani sporita cu un an, in final urmand a executa o pedeapsa rezultanta de 8 ani inchisoare. in baza art. 35 aplica pe langa pedeapsa rezultanta pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 64 lit a teza finala, b. si dreptul de a mai avea vreo functie de administrare sau control in cadrul vreunei societati comerciale pe o durata de 7 ani. in baza art. 350 al. 1 C.p.p. ia impotriva inculpatului masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara pana la ramanerea definitiva a prezentei hotarari, se arata in decizia instantei. De asemenea, pe durata masurii preventive inculpatul are o serie de obligatii – sa se prezinte la instanta de judecata si la organul de politie din raza localitatii de domiciliu de fiecare data cand este chemat, sa nu isi schimbe domiciliul fara incuviintarea instantei, sa nu detina/foloseasca/poarte nici o categorie de arma, sa nu exercite nici o functie de control sau administrare la vreo societate comerciala.
Potrivit sentintei, Cornel Ciocan in solidar cu partea responsabila civilmente SC Cat Bau International SRL au fost obligati la plata catre ANAF a sumei de 5.804.602 lei si obligatiile fiscale accesorii (majorari, penalitati si dobanzi), potrivit legislatiei fiscale in vigoare de la data producerii prejudiciului pana la data platii efective. Magistratii au decis mentinerea sechestrului dispus de procurori in 2010 asupra mai multor imobile detinute de Cornel Ciocan, instituind, in plus, masura sechestrului asigurator asupra oricaror altor bunuri mobile sau imobile ale inculpatului sau ale SC Cat Bau International SRL pana la concurenta sumei de 10.000.000 lei in favoarea ANAF. Totodata, instanta a dispus anularea unor contracte de executie lucrari si executie lucrari in subantepriza incheiate de SC Cat Bau International SRL, in perioada 2008 – 2009, cu SC Robert Impex SRL, SC Gimby Euroconstruct 2006 SRL, SC Campulung SRL, SC Total Project Co SRL, SC Turcu Design SRL.
Solutia instantei este executorie cu privire la masura preventiva luata impotriva inculpatului Cornel Ciocan, si cu recurs in ceea ce priveste fondul cauzei.

Afaceri infloritoare in ciuda problemelor penale

Cornel Ciocan este fratele consilierului judetean Dan Ciocan, candidatul USL la fotoliul de deputat pe Colegiul 5 Caracal. Originari din comuna Rotunda, fratii Ciocan au devenit cunoscuti in judet si nu numai drept regi ai asfaltului, abonati la lucrari derulate pe bani publici. Din 2008 incoace, de cand pesedistul Dan Ciocan a devenit consilier judetean, SC T Dancor Romconstruct SRL, una dintre firmele fratelui sau, a castigat pe banda rulanta licitatiile pentru lucrari in judet, iar din anonimii de odinioara, unul militian iar celalalt instalator la ICRAL Foisor, cei doi au ajuns adevarati baroni locali. Nici in ultimii ani, in ciuda problemelor de natura penala, afacerile lui Cornel Ciocan nu au avut de suferit. Om cu lipici la banii publici, acesta a continuat sa obtina contracte banoase. Potrivit presei centrale, in noiembrie 2011, la nici o luna dupa ce Judecatoria Sectorului 3 il condamnase la trei ani cu suspendare pentru evaziune fiscala, SC T Dancor Romconstruct SRL, in asociere cu alte doua firme, a castigat un contract de 2,76 milioane de euro pentru reabilitarea unor strazi in Sectorul 5 al capitalei. Tot spre finalul lui 2011, potrivit publicatiei Ring, o alta firma a lui Cornel Ciocan, Dancor Cleaning, castiga licitatia organizata de Tribunalul Bucuresti pentru servicii de curatenie, contract cadru pe patru ani cu o valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți