Potrivit unui comunicat de presa al DIICOT, suspectii au obtinut patru milioane de dolari prin inselarea a aproximativ 100 de cetateni americani, cu ocazia organizarii de licitatii frauduloase pe site-uri de profil.
Anunturile fictive postate de catre invinuiti erau create prin modificarea unor anunturi reale, prin schimbarea numelui, adresei de email si a altor date ale vanzatorului sau ale bunurilor oferite spre vanzare, cumparatorii fiind astfel indusi in eroare si determinati sa transfere, in conturi indicate de invinuiti, un avans, fara a primi ulterior bunurile licitate. Pentru ridicarea sumelor de bani achitate de catre partile vatamate, liderul gruparii a procurat diplome de licenta falsificate, specialitatea medicina si teologie, actele fiind utilizate pentru obtinerea de vize de acces pe teritoriul SUA, pentru membrii gruparii. invinuitii se deplasau astfel pe teritoriul SUA unde le erau expediate acte de identitate, permise de conducere, documente de calatorie, toate falsificate, actele fiind utilizate in scopul ridicarii in numerar a sumelor de bani si expedierii acestor sume in Romania, precizeaza un comunicat de presa al DIICOT.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj vor fi audiate 20 de persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza. Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre SRI. Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat in instrumentarea cauzei cu ofiterii FBI si Secret Service, din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti.
Perchezitii in Bals la suspecti de fraude informatice
- Advertisement -
- Advertisement -