15.9 C
Slatina
sâmbătă,12 iulie,2025

Ultimele Articole

Simpozion national pe strategii de formare si perfectionare a dascalilor, desfasurat la Radu Greceanu

- Advertisement -

Evenimentul s-a bucurat de prezenta reprezentantilor Ministerului Educatiei Nationale si Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in invatamantul Preuniversitar.

Simpozionul se doreste a fi o manifestare centrata pe schimbul de experienta intre profesori in domeniul strategiilor didactice, urmarindu-se cunoasterea unor modalitati de lucru noi si diverse, pentru a se obtine performanta si a se dezvolta un stil propriu de munca in directia incurajarii actiunilor care permit asigurarea calitatii in educatie.

Importanta e data in primul rand de problematica abordata, si anume strategiile moderne de predare, pe care orice cadru didactic trebuie sa le abordeze in activitatea sa. Este o activitate de perfectionare, si atata timp cat noi stim ca relatia profesor-elev este cea care genereaza calitate, ne bucura sa vedem o asemenea preocupare legata de imbunatatirea activitatii cadrelor didactice. Calitatea se produce la nivelul relatiei profesor-elev, nu se produce in biroul Inspectoratului, al ARACIP-ului, in cel al Ministerului, ci prin modul in care cadrul didactic relationeaza, prin modul in care isi adapteaza strategiile la nevoile beneficiarului, adica la nivelul elevilor. Ca atare, orice manifestare de perfectionare a formarii sale e un plus pentru sistemul de invatamant si in primul rand pentru elev, a declarat Mariana Dogaru, director in cadrul ARACIP.
Ca si obiective, simpozionul isi propune sa faciliteze schimbul de opinii si experiente in domeniul formarii continue a cadrelor didactice, crearea de parteneriate, stimularea creativitatii, imaginatiei si creativitatii in contextul interdisciplinar, promovarea tehnicilor si metodelor moderne de instruire.
Casa Corpului Didactic Olt, in parteneriat cu IsJ, CJ si Primaria Slatina organizeaza simpozionul national Strategii moderne, perfectionare si formare continua, ce urmareste prin obiectivele sale unirea acelor puncte din zona comunitatii locale, a celei educationale, si parintii, in asa fel incat beneficiarul final al serviciilor noastre educationale – in speta elevul – sa aiba de castigat. Avem doua parti ale simpozionului: de transmitere a alocutiunilor, in care se traseaza din partea invitatilor nostri de la MEN si ARACIP intentiile nationale in legatura cu viitorul educatiei si miza regionala, prin transmiterea mesajelor de la directorii Caselor Corpului Didactic din regiune si din tara, si a doua parte, in sustineri de lucrari stiintifice, impartita pe patru sectiuni, a spus Victor Tita, directorul CCD Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți