in opinia directorului colegiului oltean, totul se rezuma la felul in care scoala reuseste sa-i atraga pe elevi, si in acelasi timp, sa dezvolte o legatura stransa cu parintii acestora.
Doamna director, credeti ca invatamantul in orasul Corabia este pe o panta ascendenta?
N-as putea spune cu certitudine daca invatamantul in orasul nostru este pe o panta ascendenta, dar pot spune ca declinul accentuat din perioada 2009-2010 a luat sfarsit. Scaderea natalitatii, migratia romanilor catre vestul Europei, abandonul scolar, dezvoltarea slaba a economiei si scaderea nivelului de trai – acestea sunt auspiciile sub care au inceput ultimii ani scolari.
Ce parere aveti despre rezultatele la bacalaureat ale elevilor de la Colegiul Cuza?
Rezultatele mai bune la bacalaureatul din acest an au fost obtinute deoarece elevii au constientizat importanta examenului, iar cele doua simulari din decursul anului scolar 2012 – 2013 i-au responsabilizat pe elevi. in plus, anul acesta diferentierea si calibrarea subiectelor pe programa scolara au condus la o mai buna evaluare a candidatilor in functie de filiera, profil si specializare.
Se poate impune Colegiul Cuza ca o scoala de exceptie in judetul Olt sau este doar o intamplare aceasta clasificare pe locul 2 in judet?
Colegiul National Alexandru Ioan Cuza a avut si are profesori si elevi de exceptie. in anul scolar precedent, chiar daca promovabilitatea la bacalaureat a fost aproape de 70%, dintre primele 10 medii pe judet, doua au fost obtinute de elevii colegiului nostrum – Rares Taerel si Robert Velea, ambii abtinand 9,90. Anul acesta procentul de promovare de 93,66% de la bacalaureat ne claseaza pe locul al II-lea in judet si consider ca este deopotriva rasplata muncii profesorilor si elevilor.
Trebuie spus ca nu numai rezultatele la bacalaureat ne multumesc. Elevii nostri au fost rasplatiti cu premii si la concursurile scolare. Amintesc aici medalia de argint acordata de Societatea Romana de Fizica pentru elevul Adrian Silviu Deliu de la clasa a VI-a la Olimpiada Nationala de Fizica.
As mai adauga si faptul ca, tot in acest an, Colegiul National Alexandru Ioan Cuza a devenit punct de lucru pentru nou infiintatul Centrul Judetean de Excelenta Olt, in tara existand doar trei judete in care functioneaza un astfel de centru.
Va implicati foarte mult in viata scolii. Care au fost masurile pe care le-ati luat pentru cresterea calitatii actului scolar in unitatea pe care o conduceti?
Ma preocupa furnizarea unei educatii de calitate, ma preocupa transformarea scolii intr-o organizatie calda si primitoare. Vreau ca elevii si parintii sa aiba incredere in aceasta scoala, in dorinta reprezentantilor ei de a veni in intampinarea tuturor nevoilor lor. in acest sens am promovat dialogul cu toti factorii implicati in actul didactic: profesor, elev si parinte. Calitatea educatiei este data de calitatea actului de comunicare.
Nicoleta Antonescu, directorul Colegiului A. I. Cuza Corabia: Calitatea educatiei e data de calitatea actului de comunicare
- Advertisement -
- Advertisement -