Inspectoratul scolar Judetean Olt, in parteneriat cu Fundatia KOGAION 115, anunta inceperea implementarii proiectului Educatia, sansa mea pentru o noua
viata!, proiect finantat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009 – 2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.
Scopul proiectului este prevenirea si mentinerea in educatie a tinerilor cu risc
crescut de abandon scolar si includerea tinerilor care au abandonat scoala in sistemul educational prin oferirea de servicii integrate si actiuni complementare in vederea insertiei lor pe piata muncii.
Printre obiectivele proiectului se numara reintegrarea in sistemul de educatie prin programul A doua sansa, furnizand servicii complementare si vizand dezvoltarea spiritului antreprenoriala a 75 de tineri care au abandonat scoala; prevenirea si mentinerea in educatie a 135 de tineri cu risc crescut de abandon scolar prin formarea sistematica a competentelor cheie, in cadrul unor structuri de tip nonformal, patru Cluburi de afaceri; dezvoltarea competentelor profesionale specifice 58 de specialisti, care vor lucra cu tinerii in situatie de risc in vederea pregatirii, derularii si evaluarii unui program inovativ regional in sprijinul unei educatii de calitate pentru invatamantul oltean.
Vom crea 4 telecentre educationale in 4 orase din Olt: Slatina, Piatra-Olt, Caracal si Corabia, pentru ca aici am identificat tinerii din grupul tinta. in fiecare telecentru vom desfasura activitati de remediere, sociale si culturale, cu scopul absolvirii scolii de catre tinerii aflati in situatia de risc, iar pentru cei care au abandonat deja scoala, vom face activitati de antreprenoriat. Acest proiect reprezinta o prima initiativa a unei strategii pe termen lung de a adapta sistemul de educatie antreprenoriala din judetul Olt la nivelul si nevoile mediului de afaceri prin implementarea unui sistem de invatare bazat pe experienta si activitati practice. Vom dota aceste 4 telecentre cu niste dispozitive absolut noi, care nu mai exista in sistemul nostru de educatie din judet, si anume niste dispozitive care vor permite ca lectiile sustinute de profesori cu experienta deosebita sa fie vazute in timp real, existand posibilitatea de a interactiona direct cu copiii din toate cele 4 orase, preciza Felicia Ma, sefa IsJ Olt, in cadrul unei conferinte de presa.
Perioada de implementare a proiectului este 17.01.2015 – 16.05.2016, valoarea acestuia fiind de peste 1,2 milioane lei.
Start la proiectul IsJ ,,Educatia, sansa mea pentru o noua viata!
- Advertisement -
- Advertisement -