2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenzi usturatoare pentru cei care nu strang gunoiul dupa gratar

- Advertisement -

Pastele si 1 Mai, care se sarbatoresc in acest an in aceeasi zi, inseamna pentru cei mai multi locuitori ai judetului iesiri in aer liber, in diferite zone de agrement amenajate. Cu aceasta ocazie, APM Olt aduce la cunostinta acestora faptul ca au obligatia sa pastreze curatenia in aceste locuri si sa aiba un comportament eco-responsabil.
Cetatenii au obligatia sa nu abandoneze sau sa depoziteze deseurile menajere sau ambalajele reciclabile in alte locuri decat in spatiile special amenajate destinate acestui scop (containere, pubele). in cazul in care aceste spatii amenajate nu exista, solutia ca zonele de agrement sa nu ajunga depozite de deseuri este curatenia la plecare din zona respectiva, prin colectarea deseurilor in saci de plastic si evacuarea lor la cel mai apropiat container. Beneficiul iesirii la iarba verde sau in alte zone de agrement trebuie sa fie insotit si de anumite obligatii, pentru ca locurile de verdeata in care ne petrecem timpul liber sa nu devina locuri insalubre. Fiecare trebuie sa fie constient de faptul ca nimeni nu va veni sa stranga deseurile in urma sa si ca acel loc de agrement trebuie sa ramana curat si pentru altii, a precizat Daniela Balsanu, purtatorul de cuvant al APM Olt.
si in zonele de agrement amenajate, administratorii acestora au obligatia de a asigura spatii amenajate corespunzator pentru colectarea si depozitarea temporara a deseurilor menajere si reciclabile.
Protectia mediului constituie o obligatie a tuturor persoanelor fizice si juridice, scop in care depoziteaza deseurile de orice fel numai pe amplasamente autorizate. Nerespectarea acestei obligatii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, si de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice, in baza OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului, cu modificarile si completarile ulterioare, a mai spus Balsanu.
La nivelul municipiului Slatina, singurul loc pentru gratar se afla in Padurea Strehareti, unde Primaria are amenajate doua locuri cu 10 gratare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți