Ce ati reusit sa realizati in lunile de cand sunteti primar interimar al localitatii?
De la preluarea interimatului am reusit sa asfaltez strada Popesti – Mihailesti, 2,5 km, am asfaltat strada Isaroaia – 1,1 km, am reusit sa introduc conducta de gaze pe o lungime de 2 kilometri in satul Bircii, m-am ocupat de reabilitarea si modernizarea unitatilor de invatamant. Am reusit sa terminam inlocuirea canalizarii si introducerea apei in satele suica, Teius si Constantinesti, mai avem doar sa pornim statiile de pompare a apei potabile catre aceste sate, lucru ce va fi realizat de Compania de Apa Olt. Am dat toate avizele, cred ca intr-o luna de zile persoanele fizice si juridice din aceste sate vor fi racordate la reteaua de apa potabila. De asemenea, am reusit sa torn covoare de beton asfaltic pe DJ 703C Baltati – Poboru si am demarat construirea unui bloc de locuinte sociale cu 32 de unitati locative in Scornicesti, pentru tinerii fara locuinta. Cum in satul Negreni nu exista apa potabila si pe Ordonanta 28, pe fonduri guvernamentale, as vrea sa introduc retea de apa, am demarat lucrarea de la primarie prin construirea unui put de mare adancime chiar in centrul satului. Va fi un argument in plus sa ni se aprobe aceste fonduri guvernamentale, deoarece prin CAO in aceasta perioada nu reusim sa introducem apa potabila si canalizare decat in cateva sate principale, cum ar fi Jitaru, Margineni, Mogosesti, Bircii si Chiteasca, iar satul Negreni ar urma sa intre in programul CAO din 2020 – 2025. Nu vreau sa astept pana atunci, vreau sa grabesc un pic lucrurile. De asemenea, impreuna cu Apele Jitaru am reusit sa ne apucam de decolmatarea raurilor Plapcea Mare, Plapcea Mica, Negrisoara si Mogosanca. stiti foarte bine ce prapad a fost la noi in 2014, ce inundatii au fost atunci. Am decolmatat pe Negrisoara in zona bisericii Bircii pe o lungime de aproximativ 600 de metri, de asemenea in zona Margineni, chiar la intersectia DN 65 cu Potcoava, in zona Jitaru unde a fost apa pana la nivelul soselei nationale, inundand casele, am decolmatat aproape un kilometru din raul Plapcea Mare. Ca sa rezolvam problema si apa de pe proprietatile private sa se scurga spre Plapcea am montat 6 tuburi cu diametrul de 60 de cm.
A fost o investitie care a presupus costuri mari, de ce nu s-a realizat pana acum?
Nu a fost o investitie mare pentru ca Apele Jitaru ne-au pus la dispozitie utilajul, iar Primaria Scornicesti a contribuit numai cu combustibilul. Cred ca e o treaba foarte buna si sper sa reusim sa decolmatam toate raurile.
Ce proiecte aveti pentru Scornicesti?
Unul dintre cele mai importante este legat de anveloparea blocurilor – vor fi 5 blocuri in prima faza, pentru ca bugetul redus nu ne permite sa asiguram cofinantarea pentru mai multe. De asemenea, tot pe fonduri europene, pe axa prioritara 6, am facut un proiect pentru asfaltarea drumurilor judetene – DJ 703 C si DJ 657D, care presupune covor asfaltic in localitatile Bircii, Negreni, suica si Teius, si DJ 703C Margineni – Poboru. Prin fonduri guvernamentale, prin Compania Nationala de Investitii, am inceput demersurile pentru reabilitarea stadionului Viitorul. Am depus la CNI cartea funciara a stadionului si RLV-ul si asteptam sa ni se aprobe aceasta investitie. Reabilitarea caminului cultural, asfaltarea si betonarea drumurilor si strazilor, construirea de podete peste Negrisoara si Plapcea, dotarea scolilor cu cel putin doua microbuze pentru transportul elevilor din Scornicesti, dar si amenajarea de spatii pentru medicii de familie in satele Jitaru si Margineni se regasesc printre prioritatile mele. Un alt aspect foarte important din platforma mea este rezolvarea urgenta a problemei cainilor comunitari, prin infiintarea unui serviciu de ecarisaj in cadrul Primariei, construirea unui adapost corespunzator, precum si contractarea unei firme specializate in strangerea cainilor de pe raza orasului. De asemenea, imi doresc modernizarea serviciului de colectare a gunoiului menajer si de salubritate stradala, precum si extinderea si modernizarea iluminatului public, pe fonduri europene, in toate satele.
Din tot ce ati mentionat pana acum, care ar fi proiectul dvs de suflet?
Reabilitarea caminului cultural Scornicesti ar fi proiectul meu de suflet, pentru ca suntem zero la capitolul cultural, dar la fel de importante pentru mine sunt si anveloparea blocurilor si reabilitarea stadionului. Sunt proiecte cerute de toti locuitorii orasului Scornicesti.
Cum decurge campania electorala?
Este o campanie curata, linistita, fara probleme. Chiar felicit guvernul pentru ordonanta care interzice bannere si afise pe toti stalpii, cel mai corect mod de a face campanie este, dupa parerea mea, sa mergi din usa in usa si sa stai de vorba cu oamenii, sa le vorbesti despre ceea ce vrei sa faci.
Ce doriti sa le transmiteti locuitorilor orasului Scornicesti?
Am o experienta care m-a ajutat sa fac lucruri bune pentru toti cetatenii si am incercat sa rezolv problemele prin toate mijloacele, astfel incat oamenii sa fie multumiti de institutia primariei si de colegii mei din primarie. Am toata increderea ca locuitorii orasului Scornicesti vor alege omul potrivit pentru locul potrivit.
Publicitate electorala