3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tinerii dezbat la Slatina

- Advertisement -

Vor participa 63 de tineri si 21 de profesori coordonatori din judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Teleorman si Olt. Concursul National Tinerii Dezbat – www.tineriidezbat.ro este organizat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice alaturi de partenerii sai – ARDOR (Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica), in parteneriat cu Romanian-American Foundation, Reprezentanta UNICEF in Romania, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si Departamentul pentru Relatii Interetnice.
Initiat in anul 2010 de Ministerul Educatiei, Concursul National Tinerii Dezbat – www.tineriidezbat.ro – este cel mai amplu campionat de dezbateri adresat elevilor de liceu din Romania. Alcatuit din 3 etape competitionale distincte (judeteana, regionala si nationala) si un seminar de formare adresat profesorilor coordonatori, concursul Tinerii Dezbat invita profesorii alaturi de elevii lor intr-o experienta de invatare a argumentarii si de formare a gandirii critice. Dezbaterile, in formatele practicate de universitati prestigioase din lume, sunt exersate in Romania, de peste cinci ani, in cluburile de dezbateri din scoli si, de peste 20 de ani, in cluburile ARDOR, precizeaza un comunicat de presa al Inspectoratului scolar Judetean Olt.
Concursul Tinerii Dezbat aduce miscarea de dezbateri la amploarea pe care o are in majoritatea tarilor democratice cu bune practici in domeniul educational. De altfel, prin cei peste 500 de elevi care anual dezbat in cadrul acestei competitii, Romania a devenit anul trecut tara cu cea mai ampla
miscare de dezbateri din Europa, sustine International Debate Educational Association (IDEA). Pentru acest an, motiunile care se vor dezbate sunt:
– Educatia civica ar trebui sa fie materie obligatorie in programa scolara pentru liceu.
– Ar trebui aplicate masuri de toleranta zero pentru actele de discriminare din scoli.
– Drepturile copilului ar trebui sa fie obiect de studiu pentru toti elevii.
Festivitatea de deschidere va avea loc in sala de festivitati a Colegiului National Ion Minulescu Slatina, in data de 21 mai 2016, ora 10.00.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți