20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Candidati din Olt sub varsta legala

- Advertisement -

ONG-ul Expert Forum a dat publicitatii un studiu din care reiese ca, la nivelul intregii tari, 449 candidati nu indeplinesc conditia de varsta prevazuta de Legea 115/2015, potrivit careia un candidat trebuie sa aiba minim 23 de ani.
La nivelul judetului Olt sunt 9 candidati care nu indeplinesc aceasta conditie, partidele pe ale caror liste se afla acestia fiind PMP, PRM si ALDE.
PMP are candidati sub varsta legala pe listele de consilieri locali in comuna Valeni – doi tineri de cate 22 de ani, in comuna Ianca – un tanar de 22 de ani si unul de 21 de ani, si in comuna Maruntei – un tanar de 22 de ani.
Din partea PRM, sub varsta prevazuta de lege sunt doi dintre candidatii aflati pe listele de consilieri locali in comuna Vilcele – unul dintre ei are 20 de ani, iar celalalt implineste 23 de ani in noiembrie.
Alti doi candidati care nu indeplinesc conditia varstei se afla pe lista ALDE. Unul dintre ei are 20 de ani si candideaza pentru Consiliul Local Barza, iar celalalt are 22 de ani si candideaza pentru Consiliul Local Sarbii Magura.

intrucat candidaturile nu mai pot fi contestate, in eventualitatea ca aceste persoane ar castiga alegerile, ar fi sanctionate prin faptul ca mandatele lor nu ar fi validate. Cu toate acestea, deciziile de admitere a candidaturii mai genereaza cateva efecte:
-candidatii au comis fals in declaratii, prin faptul ca au semnat o declaratie pe propria raspundere prin care confirma ca respecta conditiile de candidatura (inclusiv varsta)
-posibile infractiuni de fals in declaratii din partea partidelor care au sustinut aceste candidaturi, precizeaza Expert Forum.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți