27.2 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sanitarii Priceputi sunt la Greceanu

- Advertisement -

La competitie au participat 6 echipaje, cu cate 6 membri componenti, care au sustinut o proba teoretica, cu intrebari din istoricul Crucii Rosii si tehnici de prim-ajutor, si o proba practica, prin interventie contra cronometru in focare cu cate doua victime fiecare.
Experienta echipajului de la Colegiul National Radu Greceanu si faptul ca au participat anterior la o faza nationala a aceluiasi concurs i-a plasat pe primul loc, cu o demonstratie foarte buna de interventie in caz de accident cu victime multiple si i-a calificat din nou la etapa nationala a concursului. Pe locul al II-lea s-a plasat Colegiul National Ion Minulescu, iar pe locul al III-lea Colegiul National Ionita Asan Caracal, cu echipaje foarte bine pregatite de profesorii de biologie. Toate echipajele au fost premiate multumita colaboratorilor si din eforturi proprii ale Filialei de Cruce Rosie Olt. Necesitatea cunoasterii masurilor de prim-ajutor de baza este evidenta in orice situatie si la orice loc de munca, timpul pana la sosirea serviciilor de urgenta fiind crucial in pastrarea sanselor la viata ale victimelor, a precizat Simona Capisizu, directorul Crucii Rosii oltene.
Jurizarea probelor a fost realizata de medici si formatori prim-ajutor ai Crucii Rosii Olt, reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, SMURD si Inspectoratului scolar al Judetului Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți