15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Calusul Romanesc de la Slatina, la cea de-a XVIII-a editie

- Advertisement -

Profesorul Ilie Braileanu, directorul Palatului Copiilor Adrian Baran din municipiul Slatina, organizatorul principal al Calusului Romanesc, a tinut sa mentioneze ca de la un an la altul numarul participantilor la acest concurs creste, in 2016 fiind asteptati peste 2.000 de copii din aproximativ 20 de judete ale tarii, inclusiv judetul Olt.
La manifestarile din acest an vor participa peste 2.000 de copii din 18 judete ale Romaniei – Alba, Arges, Bihor, Botosani, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Maramures, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Vaslui, Valcea, dar si din 50 de localitati oltene, unele ansambluri folclorice din Olt fiind la prima lor participare la acest concurs pentru copii. Micutii si virtuosii artisti, dansatori, calusari, caiuti si caluseri vor cuceri Slatina in aceasta perioada oferind slatinenilor in diverse locatii spectacole demonstrative, principala locatie de desfasurare a Concursului National al Copiilor <> fiind esplanada din fata Casei de Cultura a Sindicatelor, unde va fi amplasata o scena in aer liber, a precizat directorul Ilie Braileanu.
Calusul Romanesc va avea loc in Saptamana Rusaliilor, perioada de desfasurare fiind 21 – 25 iunie 2016, iar miercuri, 22 iunie, pe arterele Slatinei va avea loc nelipsita parada a portului popular. Asa cum ne-au obisnuit in ultimii ani, organizatorii au un invitat de onoare si la editia din acest an a concursului, acesta fiind Ansamblul de dansuri populare Speranta din Republica Moldova. in 2015, marele premiu al Concursului National al Copiilor Calusul Romanesc de la Slatina a fost castigat de formatia de calusari a Ansamblului Folcloric GAL Vedea – Gavanu – Burdea din comuna Ghimpeteni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți