8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sprijin pentru lucratorii romani din sectorul agricol al Italiei

- Advertisement -

Astfel, AGROSTAR, impreuna cu partenerii italieni, ii va informa pe romanii care muncesc in Italia, care vor sa munceasca in Italia si pe cei care au muncit in Italia si vor sa se intoarca in tara cu privire la drepturile pe care le au, dar si asupra obligatiilor ce le revin.
Este bine stiut faptul ca multi romani care pleaca in Italia sa munceasca in agricultura ajung sclavi, nu beneficiaza de nici un drept, desi legile italiene le prevad, sunt prost platiti si asta se intampla pentru ca nu sunt informati. Acum au posibilitatea sa se informeze, ceea ce va insemna pentru ei un castig mai mare si anumite drepturi care le fac viata mai usoara. Federatia AGROSTAR considera ca romanii care merg sa lucreze in Italia au dreptul sa beneficieze de toate prevederile legislatiei italiene, a declarat secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu.
Semnatarii protocolului, AGROSTAR, FLAI-CGIL si INCA-CGIL, subliniaza ca trebuie sa se stie ca: in Italia, plata pentru o zi de munca in agricultura este de circa 52 de euro; contractul italian prevede o durata a zilei de munca de 6 ore si 30 de minute; cine lucreaza in agricultura in Italia are drept la somaj agricol; cei care sufera un accident de munca au dreptul la o indemnizatie; cei care au copii in tara au dreptul la alocatie pentru nucleul familial; cei care au cheltuieli medicale in Italia pot beneficia de rambursarea banilor.
in acest sens, Federatia AGROSTAR, dar si CNSLR- Fratia, prin AGRO Fratia, vor duce o campanie de informare a persoanelor interesate sa munceasca in Italia, prin centrele pe care AGROSTAR deja le are in teritoriu cat si prin centre nou-infiintate. Toate informatiile si asistenta sunt puse la dispozitia celor interesati de catre AGROSTAR (Tel/Fax. 004021.3111514;004021.31340; mail: agrostar@federatiaagrostar.ro), Asociatia INCA Romania, Bucuresti Str. Buzesti 59 Bl.A5 et.4 ap.71, tel. +40 752 249 803, e-mail: romania@inca.it, iar in Italia se pot adresa la sediile FLAI-CGIL.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți