19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Perchezitii la Electrocarbon

- Advertisement -

Neregulile de la SC Electrocarbon SA, transformata din societatea etalon de odinioara, cu mii de angajati, in vaca buna de muls, au intrat in vizorul procurorilor. Zilele trecute, la sediul societatii au avut loc perchezitii in urma carora s-au descoperit zeci de kilograme de mercur fara acte, un dosar penal privind SC Electrocarbon SA fiind in lucru la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina.

Nemultumirile oamenilor care lucreaza la Electrocarbon, societate in care sefii prospera iar angajatii abia daca-si primesc salariile, au culminat cu plangeri la Parchet. Surse din interiorul societatii au declarat ca, in urma plangerilor, la sediul Electrocarbon au descins zilele trecute procurorii, la perchezitii fiind gasite 50 de kilograme de mercur fara acte.
Au fost perchezitii dar se incearca musamalizarea, sefilor nu le convine sa vada ca magariile pe care le fac de ani de zile cu fabrica ies la iveala. S-au gasit 50 de kilograme de mercur pe care voiau sa-l vanda pe piata neagra. E mercur provenit din procesul de fabricatie, care nu era declarat in acte. Aveau documente doar pe cateva sute de grame, restul voiau sa-l vanda, ca pe piata neagra valoreaza cam 500.000 de euro cantitatea asta. Au facut acte false ca au distrus mercurul, au crezut ca sunt acoperiti dar i-au prins si am inteles ca e deja dosar penal facut. Toata fabrica stie, degeaba incearca ei sa acopere gunoiul sub pres. Asta fac de ani de zile, isi bat joc de oameni si vor sa distruga fabrica, sa o termine de tot, au declarat, sub protectia anonimatului, surse din interiorul societatii.
Existenta unui dosar penal privind Electrocarbon a fost confirmata de reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina, care au evitat insa sa ofere alte detalii pe acest subiect, invocand stadiul anchetei.
Urmare a solicitarii dumneavoastra, va comunicam faptul ca, intr-adevar, la unitatea noastra de parchet se afla in lucru un dosar penal privind S.C. ELECTROCARBON S.A., dar in acest moment al anchetei nu pot fi facute precizari cu privire la activitatile judiciare desfasurate, urmand ca imediat ce stadiul cercetarilor va permite sa fie emis un comunicat, au precizat reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina.

Fosta intreprindere de stat cu mii de angajati, la Electrocarbon, societate ajunsa printr-o suveica financiara in mainile afaceristilor Mihai Tufan si Mihai Anastasescu, mai lucreaza acum doar cateva sute de oameni. in noiembrie anul trecut, muncitorii din schimbul I au refuzat sa intre in tura si au protestat cateva ore in curtea fabricii, nemultumiti ca nu isi primisera salariile si ca unii dintre ei, dupa zeci de ani de activitate, erau amenintati cu disponibilizarea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți