3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Evazionistii retinuti de procurori, pusi sub control judiciar

- Advertisement -

Constantin Pelcea, Gheorghe Miricescu, Gheorghe Marin, Adrian Nistor si Sorin Lepadatu sunt cei cinci invinuiti retinuti. Procurorii DIICOT au cerut miercuri instantei arestarea preventiva a primilor trei, iar pentru ceilalti doi masura arestului la domiciliu. De asemenea, procurorii au solicitat arestarea preventiva si a altor doi inculpati cercetati in cauza, respectiv a lui Constantin Carstea si stefanita Ciobanu.
Instanta a respins solicitarile procurorilor, dispunand masura controlului judiciar fata de inculpati.
Respinge propunerea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt de arestare preventiva a inculpatilor Pelcea Constantin, Miricescu Piner-Gheorghe, Gheorghe Marin, Cirstea Constantin, Ciobanu stefanita , ca neintemeiata. Respinge propunerea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt de luare a masurii preventive a arestului la domiciliu fata de inculpatii Lepadatu Sorin-Alin-Vasile si Nistor Adrian-Ionut, ca neintemeiata. Dispune luarea masurii preventive a controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, de la data de 22.06.2016 pana la data de 20.08.2016 inclusiv, fata de inculpatii Pelcea Constantin, Miricescu Piner Gheorghe, Gheorghe Marin, Cirstea Constantin, Ciobanu stefanita, Lepadatu Sorin Alin Vasile si Nistor Adrian Ionut. (…) Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare, se precizeaza in incheierea Tribunalului Olt.
Reamintim ca marti dimineata procurorii DIICOT Olt impreuna cu mai multe cadre ale Politiei Olt au efectuat cinci perchezitii in Slatina la domiciliile unor persoane fizice si sediile sociale ale unor persoane juridice, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani. in cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2008-2013 suspectul Pelcea Constantin, administrator al unei societati comerciale din Slatina, a initiat si constituit un grup infractional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane, administratori ai unor societati comerciale cu comportament de tip fantoma, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, in domeniul comertului cu lingouri de aluminiu. in perioada mentionata, suspectul a inregistrat in evidenta contabila a societatii facturi fiscale in valoare de 12.600.000 lei, eliberate de catre 13 societati comerciale de tip fantoma, administrate de catre membrii grupului, prin care s-a atestat in mod fictiv achizitionarea de lingouri de aluminiu, in scopul de a crea aparenta de legalitate a aprovizionarilor efectuate de catre acesta, prin modalitati ilicite. Sumele de bani erau retrase de catre suspecti in numerar din conturile societatilor comerciale, iar ulterior erau restituite liderului grupului infractional, precizeaza un comunicat al DIICOT.
Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat bugetului de stat este in valoare de 7.729.052lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți