10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Premiul I pentru Ansamblul Doina Farcaselor la festivalul folcloric din Targu Jiu

- Advertisement -
Dupa traditionala parada a portului popular desfasurata pe artera pietonala a strazii Victoria din Targu Jiu, deschiderea oficiala a festivalului folcloric a avut loc in Piata Prefecturii Gorj, acolo unde toate ansamblurile invitate au facut o poza de grup.
Copii din 13 judete ale tarii au urcat pe scena Teatrului de Vara, acestia fiind din judetele Arges, Arad, Bihor, Dolj, Gorj, Mehedinti, Maramures, Olt, Prahova, Timis, Sibiu, Salaj si Valcea. Cu totii au trebuit sa impresioneze juriul, al carui presedinte a fost profesorul Gelu Stan – dirijor, muzicolog si realizator emisiuni folclorice Radio Romania Timisoara, insa la final doar cei mai buni au reusit sa obtina premii. Cu cele doua suite de fete si traditionalul dans barbatesc calusul, copiii din comuna Farcasele, pregatiti indeaproape de instructorul coregraf George Ghita a lu’ Porumbelu’, au castigat premiul I – trofeu si diploma, acestia fiind doar la un pas de a obtine marele premiu al Festivalului Pe fir de balada, castigat anul acesta de copiii din Bihor. De asemenea, un alt premiu I, care a constat tot intr-un trofeu si o diploma, a fost castigat de solista vocala Nicoleta Crisante, colaboratoare a Ansamblului Doina Farcaselor, care a concurat la categoria clasele IX – XII cu piesa Cat e satul meu de mare, iar la propunerea juriului a interpretat si balada Ca la 907.
Pe langa maestrul coregraf George Ghita, de bunul mers al lucrurilor in evolutia copiilor se ocupa si Marin Tudor, primarul din Farcasele, precum si Rodica Gogoseanu, director al scolii Gimnaziale Farcasele, si Iuliana Aura Anghelescu, coordonator al ansamblului folcloric. Totodata, deplasarea Ansamblului Doina Farcaselor la Festivalul Pe fir de balada de la Targu Jiu a fost posibila cu implicarea profesorului Ilie Braileanu, directorul Palatului Copiilor Adrian Baran Slatina, care a raspuns afirmativ la invitatia venita din partea organizatorilor.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți