17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sindicalistii din domeniul fitosanitar se pregatesc de proteste

- Advertisement -
in perioada 2009-2017 aceste sectoare nu au beneficiat de nici o majorare salariala cu exceptia procentului de 10% acordat prin legea 293/2015 pentru personalul platit din fonduri publice, iar in proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice se mentin inechitatile salariale. Pentru eliminarea acestei discriminari, cerem aprobarea unui amendament prin care salariile sa fie majorate cu 50%. Consideram aceasta solicitare pertinenta, cu atat mai mult cu cat impactul asupra bugetului ar fi de 3420 mii lei pentru semestrul al doilea al anului 2017, la Agentia Nationala Fitosanitara, si de 2498526 lei la ITCSMS, pentru sase luni, in acest din urma caz 46-50% fiind acoperite din venituri proprii, declara secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu, prin intermediul unui comunicat de presa.
Federatia Agrostar considera ca acceptarea amedamentului prin care salariile vor fi majorate cu 50% la aceste institutii ar insemna ca factorii politici responsabili inteleg importanta acestora si sunt preocupati de siguranta alimentara a populatiei si de securizarea alimentara a Romaniei.
Totodata, trebuie luat in considerare faptul ca, in tot mecanismul de acordare a subventiilor in agricultura sunt implicate toate structurile din subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Mai mult, s-a constatat faptul ca legea-cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, in forma adoptata de Senatul Romaniei, nu respecta principiul egalitatii, principiul importantei sociale a muncii, principiul stimularii personalului din sectorul bugetar, etc, principii care se regasesc in lege. Mentionam ca ANF este singura institutie din tara care se ocupa de controlul calitatii legumelor, fructelor si cerealelor si de controlul fitosanitar in vederea depistarii si identificarii bolilor si daunatorilor la plante si produse vegetale, in special a organismelor de carantina, conditie esentiala pentru desfasurarea in siguranta a importurilor si exporturilor, dar si pentru protectia culturilor pe teritoriul tarii. ITCSMS si Laboratorul Central pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor Bucuresti raspund de calitatea semintelor, samanta fiind prima veriga in lantul agricol, iar samanta certificata sta la baza productiilor mari si de calitate superioara, precizeaza reprezentantii Agrostar.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți