Evenimentul cultural artistic se va desfasura pe parcursul a doua zile, sambata Caminul Cultural de la Potelu fiind gazda a acestuia, iar duminica Caminul Cultural din Ianca. Joi a fost ultima zi de inscrieri pentru festivalul folcloric si, potrivit celor declarate de Marian serban, directorul Caminului Cultural, 13 participanti s-au inscris la concurs. si-au anuntat prezenta concurenti din judetele Gorj, Dolj, Dambovita, Prahova, bineinteles Olt, dar si din municipiul Bucuresti. Cu totii vor interpreta doua cantece populare specifice zonei folclorice din care provin, acestia fiind imbracati in costume populare cat mai autentice. Organizatorii recomanda ca una dintre piese sa fie doina sau balada, acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist Doina Oltului din municipiul Slatina.
si la aceasta editie a Festivalului Cantecele Dunarii, juriul alcatuit din specialisti ai genului va atribui premii in bani, a caror valoare se ridica la peste 8.000 de lei, dar si diplome: marele premiu este acordat de CJCPCT Olt – 1.500 lei, locul I – 1.200 lei, locul II – 1.000 lei, locul III – 800 lei, doua mentiuni – 300 lei, premiul special al Ansamblului Doina Oltului – 1. 000 lei, premiul special al Consiliului Local Ianca – 500 lei, premiul Popularitatii oferit tot de CJCPCT Olt – 500 lei, premiul Tineretii – 400 lei, premiul Muzeului Judetean Olt – 500 lei si premiul Muzeului Judetean Olt pentru autenticitate – 500 lei. Anul trecut, trofeul festivalului folcloric a fost castigat de o olteanca, Elena Geanina David, din comuna Giuvarasti.
Edilul a pregatit si alte surprize pentru cetatenii din Ianca, in fata lor urmand a sustine spectacole extraordinare membrii Ansamblului Folcloric Izvorasul din localitate, precum si solistii si dansatorii de la Doina Oltului, dar si indragitii interpreti de muzica populara Constantin Eneceanu si Nelu Bitina.
A XVIII-a editie a Festivalului Cantecele Dunarii, gata de start
- Advertisement -
- Advertisement -