Ansamblul Hora Florilor a concurat la acest festival cu formatii, ansambluri, grupuri vocale, solisti vocali si solisti instrumentisti din judetele Arad, Bacau, Botosani, Braila, Covasna, Dolj, Iasi, Maramures, Suceava, Timis, Tulcea, Vaslui, Vrancea, dar si cu artisti din Republica Moldova, Serbia, Slovacia si Ucraina. Ca la orice inceput de festival folcloric, cei 34 de copii din Osica de Jos au participat la traditionala parada a portului popular desfasurata pe traseul Parcul Cholet – blocul turn – pietonal – strada A. I. Cuza – strada 1 Decembrie – Parcul Brazi, locul in care era amenajata scena pe care au evoluat toti concurentii.
Membrii ansamblului oltean au oferit in fata juriului, dar si a publicului spectator, un frumos spectacol, din care au facut parte un dans de fete, traditionalul dans barbatesc calusul, precum si piesele interpretate de solista vocala Adelina Dinu. Impresionati de evolutie, la final membrii juriului au acordat Ansamblului Folcloric Hora Florilor doua distinctii, respectiv premiul I si un premiu special. Performantia copiilor de la Osica de Jos se datoreaza maestrului coregraf George Ghita a lu’ Porumbelu’, Marian Pistol, primarul localitatii si coordonatorul artistic al ansamblului, precum si a Tarafului Lastar de primavara al Caminului Cultural Osica de Jos, condus de Dorel Langa, care a asigurat acompaniamentul muzical pentru artistii olteni.
Cel care a facut posibila prezenta Ansamblului Folcloric Hora Florilor la Festivalul Mugurelul de la Dorohoi a fost profesorul Ilie Braileanu, directorul Palatului Copiilor Adrian Baran Slatina, care a raspuns afirmativ la invitatia adresata de organizatorii evenimentului cultural artistic.
Premiul I si premiul special pentru copiii din Osica de Jos, la Festivalul Mugurelul
- Advertisement -
- Advertisement -