Calusari de la Ansamblul Profesionist Doina Olului din Slatina, dar si de la ansamblurile folclorice din Sarbii Magura, Cezieni, Perieti, Osica de Jos, Farcasele si Grupul de Actiune Locala Ghimpeteni au urcat pe scena Festivalului Cerbul de Aur, coregrafia acestora fiind semnata de maestrul Nichita Dragomira. Alaturi de acesti tineri au fost, bineinteles, si o parte din instructorii lor coregrafi – Nichita Dragomira, Doru tenea, Marian Stanescu, George Ghita a lu’ Porumbelu’ si George Dulescu, iar momentul a fost indelung aplaudat de public. Cei 80 de calusari olteni au fost intr-un frumos tablou coregrafic si au format cifra 100, prin acest moment sarbatorind Centenarul Unirii.
Traditionalul dans barbatesc calusul la care au luat parte 80 de tineri din Olt a fost dedicat implinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, infaptuita in anul 1918. Ma bucur ca am putut lua parte la acest frumos festival, <
Ultima seara a Cerbului de Aur a fost un adevarat regal folcloric, nume mari ale muzicii populare, si nu numai, urcand pe scena festivalului international din Brasov.
80 de calusari din Olt, pe scena Festivalului Cerbul de Aur din Brasov
- Advertisement -
- Advertisement -