- Advertisement -
Sacrificarea porcilor in mod traditional pentru consum familial este permisa, chiar daca in judet au fost confirmate patru focare de pesta porcina africana. Reprezentantii Directiei Sanitare Veterinare au impus insa anumite conditii si restrictii, care sa limiteze raspandirea virusului.
Intra in obligatia crescatorului de animale sa informeze medicul veterinar de libera practica imputernicit pentru ca acesta sa faca examenul clinic al animalului inainte de sacrificare si pentru a fi inscris evenimentul atat documentar (formular declarare eveniment – F3), cat si in baza nationala de date. Porcul crescut in gospodarie, carnea si produsele din carne provenite de la acesta sunt interzise a fi comercializate!, transmit oficialii DSVSA Olt.
Veterinarii mai precizeaza ca restul operatiunilor de manipulare, transport al carcasei sau portiuni de carcasa intra strict in raspunderea crescatorului/cumparatorului, in sensul in care trebuie sa asigure conditiile prin care sa se previna raspandirea unor boli contagiose, periculoase pentru sanatatea omului si animalelor.
- Advertisement -