in Caracal se va testa pentru prima data Sistemul RO-ALERT, respectiv marti, in intervalul orar 10:00 – 12:00. Miercuri, intre aceleasi ore primesc mesaje cetatenii din Iancu Jianu, Dobretu si Vulpeni, pentru ca joi, tot intre 10:00 – 12:00, sa fie alertata populatia din localitatile Vitomiresti, Samburesti, Dobroteasa, Vulturesti, Verguleasa, Cungrea, Poboru, Leleasca, Fagetelu, Topana, Tatulesti, Optasi-Magura, Spineni, Barasti, Colonesti, Scornicesti, Oporelu, Teslui, Priseaca si Valea Mare. Vineri, de la ora 09:00 si pana la ora 12:00, va primi mesaje populatia din Obarsia, Vadastrita, Urzica, Deveselu, Redea, Vladila, Sprancenata, Daneasa, Gostavatu, Tia Mare, Saelele, Izbiceni, iar la inceputul saptamanii viitoare, pe 22 iulie, tot in acelasi interval orar, alerte vor fi transmise oltenilor din toate UAT-urile care se invecineaza cu localitati din alte judete, inclusiv cele de la granita. in zilele de 23, 24 si 26 iulie, intre orele 09:00 – 12:00, vor primi mesaje RO-ALERT toate localitatile de pe raza judetului Olt.
Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt, a declarat ca activitatea are scopul de a examina functionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test catre telefoanele mobile aflate in raza celulelor de telefonie mobila din anumite zone. Telefoanele configurate pentru receptia mesajelor RO-ALERT si care se vor afla in aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor receptiona urmatorul mesaj <
Pentru a primi mesajele transmise de Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si structurile sale teritoriale, pompierii recomanda cetatenilor din judet sa se asigure ca pe terminalele mobile sunt realizate setarile corespunzatoare. Informatiile privind configurarea telefoanelor, in functie de model si de operatorul de telefonie mobila, sunt puse la dispozitia publicului pe portalul www.ro-alert.ro si pe site-urile operatorilor publici de retele de comunicatii mobile. Asiguram opinia publica asupra necesitatii si utilitatii derularii acestor activitati de testare a sistemului, a mai precizat Basasteanu.
Din luna septembrie a anului 2018, cand a fost operationalizat Sistemul RO-ALERT, si pana in prezent, au fost transmise peste 400 de mesaje de avertizare a populatiei, in situatii reale. Fenomene meteorologice periculoase prognozate, inundatii sau viituri, degajari mari de fum in urma incendiilor sau prezenta unor animale salbatice periculoase in zone locuite – ursi, toate aceste situatii au impus avertizarea cetatenilor din zonele vizate, in timp real, prin Sistemul RO-ALERT. Astfel, populatia a fost informata de existenta pericolului imediat si a putut adopta masurile de autoprotectie.
Noua runda de testari ale Sistemului RO-ALERT in judet
- Advertisement -
- Advertisement -