Bani în plus pentru programul „Tomata” și programe pentru cooperative

Ministrul liberal al Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că programul Tomata va continua. De asemenea, fermierii din cooperative vor beneficia în continuare de sprijin pentru a ajunge cu marfa lor în marile magazine. Pe de altă parte, vor fi gândite și alte programe, pe fonduri europene, mai ales pentru partea de depozitare a legumelor.

Prezent vineri la Izbiceni, să stea de vorbă cu producătorii de legume din zona de sud a județului Olt, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a ținut să îi liniștească pe cei care au investit în cultivarea de tomate în spații protejate. „Am venit să dezmint informațiile potrivit cărora programele de sprijin pentru legumicultori vor fi sistate. Ba, dimpotrivă, toate programele aflate în derulare, care sunt deja bugetate, le vom continua. Având ocazia să lucrăm anul viitor la noul Plan Național Strategic 2021-2027, unde România va beneficia de aproximativ 20 de miliarde de euro, vom scrie și alte proiecte de susținere pe bani europeni, care vor veni timp de șapte ani, programe care să vină în completare la ceea ce s-a întâmplat până acum”, a declarat ministrul.

Adrian Oros a mai spus că se va investi în spații de depozitare, iar cooperativele agricole înființate vor fi ajutate să încheie contracte de livrare cu supermarketurile. „Lipsesc spațiile de depozitare, stocare, ambalare și vânzare în condiții bune de preț. Vor fi scheme de ajutor pentru acele cooperative care să aducă cantități mari, care vor fi livrate într-un anumit ritm către supermarketuri”, a mai precizat ministrul.

El a declarat că și ideea înființării magazinelor Unirea este una bună și ar putea fi continuată, însă numai după ce se va face o verificare amănunțită a acestui proiect.

Simona Vârban

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<