13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Investiții de 40 de milioane de euro în rețele de apă și canalizare din Slatina

- Advertisement -

Contractul de finanțare semnat recent de Compania de Apă prevede investiții de peste 40 de milioane de euro în rețelele de utilități din Slatina. Astfel, rețeaua de canalizare a orașului se va extinde cu 23,7 kilometri, iar rețeaua de apă cu încă 10 kilometri. Banii europeni vor fi folosiți și pentru modernizarea stației de tratare a apei, dar și pentru extinderea stației de epurare.

Slatina, un oraș în continuă dezvoltare, are nevoie de investiții pe măsură în rețelele de utilități. Se construiește în permanență, pe străzi și străduțe care erau considerate cândva suprafețe agricole. De aceea furnizorul de utilități a stabilit zonele în care s-au construit locuințe noi sau există perspective de extindere și le-a inclus pe toate în planul de investiții.

În rețeaua de alimentare cu apă se vor investi 29,2 milioane lei, astfel: reabilitare stații de tratare existente – două; reabilitări conductă de aducţiune – 30,28 kilometri; extindere rețea de distribuție – 10,10 kilometri; reabilitare rețea de distribuție – 26,04 kilometri.

Alți 11,4 milioane lei vor fi folosiți pentru extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare din oraș. Aici sunt prevăzute următoarele investiții: extindere rețea canalizare lungime – 23,71 kilometri; reabilitare rețea canalizare lungime – 0,58 kilometri; reabilitare stații pompare apă uzată – patru; stație de pompare apă uzată nouă – 22; conducte de refulare noi – 7,13 kilometri; extindere Stație de epurare – Instalație de recepție si tratare nămol rezultat de la stațiile de epurare Slatina și Scornicești.

Compania de Apă a semnat un contract de finanțare pe fonduri europene în valoare de 241 de milioane de euro. 25 de localități din județ vor beneficia de investiții în rețelele de apă, canalizare și stații de epurare, în următorii ani. La Slatina, primele care vor intra în reabilitare sunt stațiile de tratare a apei.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți