13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Emil Moț: „Slatina trebuie să devină centrul economic al Olteniei”

- Advertisement -

Slatina este un oraș cu o economie puternică, de aceea autoritățile vor investi masiv în infrastructură, pentru a se asigura că marile companii pot transporta ușor și ieftin mărfurile. Astfel, reședința județului Olt va deveni capitala economică a Olteniei.

Centura mediană a Slatinei, conectată cu Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești, este o investiție de care vor beneficia nu doar locuitorii orașului, ci și marile companii de pe platforma industrială. Municipalitatea vine astfel întâmpinarea celor care asigură un buget local consistent, an de an.

„Noi am gândit această centură în colaborare cu arhitecții care au proiectat drumul expres. Iar la intrarea în Slatina dinspre Brebeni am proiectat centurile de urcare și de coborâre pe drumul expres. Pentru că acest drum, când a fost proiectat, avea o coborâre dincolo de Valea Mare și una tocmai la Piatra Olt. De fapt și de drept, drumul expres trecea pe lângă Slatina, dar nu rezolva problema traficului greu. Din toate discuțiile mele cu platformele industriale, toată lumea este foarte mulțumită. Costurile lor de transport se diminuează. Și acesta a fost unul dintre motivele care ne-au determinat să facem această investiție. Pentru că la Slatina, marii agenți comerciali sunt cei care plătesc taxele și impozitele și susțin practic orașul acesta”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei.

Cu un buget generos, cu o platformă industrială în continuă dezvoltare, Slatina este un oraș în care produsul intern brut pe cap de locuitor depășește alte orașe mari din regiune.

„În viziunea mea și în viziunea noastră de acum, Slatina trebuie să devină centrul economic al Olteniei. Chiar dacă Craiova are 300.000 de locuitori, pentru că la tot ce înseamnă PIB-ul pe cap de locuitor, noi Slatina suntem primii. Slatina este singurul oraș din sudul țării care are excedent bugetar. Și nu 10 milioane de lei. Are 700 de milioane excedent, Slatina, un oraș de 80.000 de locuitori”, a mai explicat primarul.

Tot pentru a veni în sprijinul investitorilor, autoritățile din Slatina vor să construiască și un drum de legătură între parcul industrial dinspre Milcov, unde se află noua fabrică a Prysmian, și cartierul Clocociov. Strada Drăgănești, de la ieșirea către Brebeni, va avea patru benzi pe sens. Aici, lucrările vor începe în curând.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți