10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Klaus Iohannis, reacţie la decizia CCR: Şansele pentru anticipate au scăzut sub 50%. Ce face PSD este o sfidare la adresa oamenilor

- Advertisement -

Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu va comenta decizia CCR de a declara neconstituţională desemnarea lui Ludovic Orban în funcţia de prim-ministru, însă spune că acţiunea PSD de a contesta la Curte numirea acestuia reprezintă „o sfidare fără precedent” la adresa oamenilor.

„Nu voi comenta decizia CCR, aşa cum ştiţi că nu am comentat nici cu alte ocazii şi voi aştepta motivarea. Însă ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent, cu atât mai mult cu cât în aceste zile România are nevoie de acţiune politică responsabilă şi nu de politicieni care să o aducă mai adânc în criză şi instabilitate.

Vedem un guvern demis pentru că a încercat să democratizeze administraţia locală şi, chiar aşa demis cum este, guvernează pentru ca instituţiile să lucreze eficient pentru oameni. Pe de altă parte vedem un PSD obsedat de putere care refuză să accepte că a pierdut legitimitatea de a guverna. Nu e verdictul meu. E verdictul cetăţenilor. Desemnarea unui premier din partea unei majorităţi coalizate ad-hoc în jurul PSD ar însemna o nerespectare a voinţei cetăţenilor. De aceea am spus că în opinia mea este revenirea cât mai repede la votul cetăţenilor şi crearea unei majorităţi parlamentare capabile să susţină un guvern stabil”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți