13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

58 de olteni care s-au întors din Lombardia şi Veneto, Italia, izolaţi la domiciliu

- Advertisement -

Tot mai mulţi olteni s-au întors în ultimele zile din Lombardia şi Veneto, cele două regiuni din nordul Italiei în care numărul cazurilor confirmate cu noul coronavirus a crescut alarmant în această perioadă. În prezent, sunt 58 de persoane pentru care specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au decis supravegherea în regim de izolare la domiciliu timp de 14 zile.

Cei 58 de olteni au provenit din provincii şi oraşe ale regiunilor Lombardia şi Veneto din Italia începând de luni şi până miercuri, inclusiv.

Persoanele care sunt înscrise pe lista medicilor de familie au fost preluate în monitorizare de aceştia, sub coordonarea directă a DSP Olt, iar persoanele care nu au medic de familie sunt supravegheate de specialiştii în sănătate publică din judeţ.

Sursa citată mai spune că lista se actualizează zilnic pe baza chestionarelor de evaluare şi localizare pe teritoriul României primite de la punctele de frontieră, dar şi prin colaborare cu reprezentanţii locali ai judeţului Olt care sprijină operativ DSP, în depistarea noilor sosiţi.

Săptămâna trecută, specialiştii DSP Olt au încheiat supravegherea alte patru persoane de naţionalitate chineză, veniţi în judeţ din zona de focar China Continentală. Chinezii au ajuns la sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie în municipiile Slatina, Caracal şi oraşul Corabia, în urma monitorizării lor aceştia fiind perfect sănătoşi.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți