Informaţii oficiale despre coronavirus. Niciun caz confirmat, 69 de persoane sunt în carantină, peste 4.800 – monitorizate la domiciliu

Până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19, a transmis Ministerul Afacerilor Interne. Instituţia a făcut publice toate informaţiile legate de coronavirus şi transmite oamenilor să se informeze doar din surse oficiale.

ACTUALIZARE. La ora 16 a crescut numărul persoanelor monitorizate la domiciliu. În acest moment este vorba de 4818, conform unui anunț al Ministerului de Interne.

ACTUALIZARE. În acest moment în România nu există niciun caz confirmat de coronavirus, au anunțat șeful DSU, Raed Arafat, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

Aceștia au precizat că în prezent sunt în carantină 69 de persoane, dintre care 6 în București, iar peste 4.400 sunt izolate la domiciliu. 900 dintre acestea sunt în București. 

Tătaru a anunțat, de asemenea, că au venit rezultatele testelor pentru cele 13 persoane care au intrat în contact cu cetățeanul italian diagnosticat cu coronavirus după ce a fost în România. Toate sunt negative. 

Oficialii au precizat și cum se desfășoară perioada de carantină. Toate persoanele care vin din zone închise – Wuhan, vasul de croazieră Diamond Princess, cele 11 comune din Italia – sunt puse în carantină 14 zile. Acestea vor fi testate la intrarea în carantină, iar la încheierea perioadei de 14 zile vor face două teste la interval de 24 de ore. Ambele trebuie să fie negative.

„Comitetele județene de urgență, sub coordonarea prefectului, vor administra aceste centre de carantină. Fiecare comitet județean vor avea indivudial componenta de care se vor ocupa de carantină”, a spus Tătaru.

Ştirea iniţială: “Pentru a evita apariția știrilor false sau a dezinformărilor, pe această pagină vor fi publicate toate informațiile oficiale legate de virusul Coronavirus.

Vă rugăm să vă informaţi doar din surse oficiale!

Astfel, până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo.

Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.

Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, precizăm că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

În legătură cu achiziția de echipamente specifice, în această dimineață au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul acestei zile”, a transmis MAI.

Sursa: digi24.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.