13.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus. Încă două persoane testate pozitiv în România, numărul cazurilor ajunge la 11

- Advertisement -

Încă două persoane sunt infectate cu noul coronavirus Covid-19 în România, numărul cazurilor ajungând astfel la 11, au anunțat sâmbătă autoritățile. Este vorba despre două adolescente, în vârstă de 15, respectiv 16 ani.

Prima este din Timișoara și învață la aceeași școală cu cei doi tineri care au fost deja diagnosticați cu Covid-19. Tânăra este însă elevă la o altă clasă. Cursurile la această școală vor fi suspendate pentru 14 zile.  Pacienta a făcut febră, 39,5 grade, și a avut accese de tuse, dar în prezent starea sa este ameliorată. Ea fusese izolată de o săptămână la domiciliu, fiindcă se simțea rău, și nu a fost la școală.

A doua tânără este din Hunedoara și a călătorit în același avion, în imediata proximitate, cu bărbatul de 40 de ani din Hunedoara de asemenea diagnosticat zilele trecute cu Covid-19. Ea este asimptomatică deocamdată, dar a fost testată fiind un „contact dublu” al bărbatului deja infectat (este fiica lui), a precizat la Digi24 Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Ambele paciente au fost internate la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara. Anchetele epidemiologice se vor extinde în cazul acestor doi noi pacienți cu coronavirus confirmat.

În România s-au înregistrat până acum 11 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Trei dintre acești pacienți s-au făcut bine și au fost externați.

Cine sunt cele 11 persoane diagnosticate cu coronavirus
Suceava – bărbat 71 de ani

Maramureș – bărbat de 45 de ani

Olt – bărbat de 51 de ani

Hunedoara – bărbat de 40 de ani, fată de 16 ani

Gorj – bărbat de 24 de ani (externat)

Timiș – bărbat de 47 de ani, femeie de 38 de ani (externați); băiat – 16 ani, fată – 16 ani, fată – 15 ani (toți elevi la aceeași școală).

Comunicatul Grupului de comunicare strategică:

„Au fost confirmate alte două cazuri de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus (COVID-19), numărul cazurilor ajungând astfel la 11.

Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă.

La acest moment cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie a.c., urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., comitetul județean pentru situații de urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile.

Tânăra de 15 ani s-a prezentat în cursul zilei de ieri la Spitalul de copii din Timișoara, prezentând simptome de febră și tuse și luându-se decizia internării și prelevării de probe la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara. În prezent, starea sa de sănătate este ameliorată, fără febră.

Al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19). Tânăra de 16 ani este asimptomatică și va fi internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara”.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți